Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt)

Kategori: Psikoloji Yazar: Jeffrey K. Zeig Yayınevi: Litera Yayıncılık

Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt)

  • çevirmen: Hayrünnisa Sayı Kelpetin
  • Yayın Tarihi: 18.03.2008
  • ISBN: 9789756329443
  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Ciltli
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Her insan eşsiz bir bireydir. Bu yüzden, kişiyi hipotetik davranış teorileri kalıplarına uydurmaktansa, psikoterapiyi bireyin ihtiyaçlarının eşsizliğini karşılayacak şekilde düzenlemek gerekir."M. H. Ercikson M.Derickson’un psikoterapiyle ilgili betimleyici başka bir teori ortaya koymaktan kaçınmasındaki dehası, aynı zamanda onun bireye özel yaklaşımının da temelini oluşturmaktadır. Einstein’ın ‘bizim neyi gözleyebileceğimize karar veren, teoridir’ sözüyle dikkati çektiği noktayı bir ileriye taşıyarak ne yapacağımıza karar veren şeyin metaforik betimlemelerdeki buyruklar olduğuna dikkat çeken Erickson, yeni bir mitoloji veya betimleyici bilim yaratmak istememiş; her türlü bireysel durumda yapmanız gereken en uygun şeyi bulmanıza yardımcı olan yolu göstererek kurumsalcılığa ve otoriter yaklaşımlara karşı insanın biricikliğini öne çıkaran ‘teorisizlik teorisi’ni ustaca serilmemeyi başarmıştır.Kullandığı zengin terapötik teknikleri, en yaratıcı toplum liderlerinden biri sayılan Ghandi’ninkilerle karşılaştırılan Erickson’nun bu eşsiz yaklaşımının, antropolojiden çöropsikofizyoloji’ye, transız hipnoterapiden adli hipnoza kadar pek çok alandaki yansımalarının titizlikle incelendiği bu eser, kuşkusuz okuruna psikoloji psikoterapi okumalarının ötesine geçecek zenginlikler sunmaktadır.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
Kitapyurdu Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
D&R Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
Idefix Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
BKM Kitap Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
Hepsiburada Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
Nadir Kitap Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
N11 Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
Amazon Türkiye Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) PDF 6.23 MB İndir
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) EPUB 6.96 MB İndir
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) MOBI 5.49 MB İndir
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) ODF 5.86 MB İndir
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) DJVU 7.32 MB İndir
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) RAR 4.76 MB İndir
Ericksoncu Psikoterapi (4 Cilt) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok harika bir set arkadaşlar, psikoloji bölümü okurlarına ve hipnozla ilgilenenlere tavsiye ederim. Çünkü dört kitapta birbirini resmen tamamlıyor.


kitap miltoncu hipnoz konusunda karşılaşılan deneyimleri paylaşmakla birlikte bir ders kitabı değildir. konuyu bilmeyen okur için kitap çok bir anlam ifade etmeyebilir ancak yinede alanında çığır açan bu yöntemi bir şekilde inceleme fırsatı bulmuş olmanın faydalı olacağını düşünüyorum.


Özellikle okulda, okul danışmanlarının oldukça işine yarayan psikososyal gelişim kuramını oluşturan erickson’un öğretileri muhakkak ki kişinin kendini geliştirmesi yolunda katkı sağlayacaktır.


Psikolog ve psikiyatristlerin “terapi de içine geçmiş metafor” örneklemeleri arayanların başvuru kaynağıdır. Bugüne kadar hediye ettiğim akademisyenlerin beğenisini almıştır. Konuyla ilgisi olmayanlar öncelikle Hipnoz eğitim alsın sonrasında Ericsson’un diğer kaynaklarına baksın. Bu kitap dizisi için ancak “hazır” olabilirler.


erikson terapiyi öğrenecen… yöntemleri hakkında bilgi alacam diyorsanız yanlış kapıya. Kitap konferans sunumlarını ve teorik bilgileri içeriyor. Mesela iç içe geçmiş metaprogramlar diye birşey var diyor. hakkında bilgi var fakat nasıl hazırlanır türünden bilgi yok gibisinden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*