Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İbn El-Heysem ve Yeni Optik

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Hüseyin Gazi Topdemir Yayınevi: Lotus Yayınevi

İbn El-Heysem ve Yeni Optik

  • Yayın Tarihi: 23.03.2008
  • ISBN: 9789756665503
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 155
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
İbn el-Heysem ve Yeni Optik, özellikle optik alanında yaptığı başarılı bilimsel araştırmalarla, Batı ve Doğu kültür çevrelerinde haklı bir ün kazanmış olanİbn el-Heysem'i farklı yönleriyle tanıtmak amacıyla kaleme alınmıştır.Antik Yunan bilim anlayışını Ortaçağ İslâm Dünyası'nda başarılı şekilde temsil eden ve bilimi, tam anlamıyla "olgunun bağlı bulunduğu kanunları gözlem ve deneyin sağladığı ışık altında matematiksel ifade etme etkinliği" olarak betimleyen İbn el-Heysem, bilginin "sağlamlığa" ve "tartışmazlık statüsüne" ulaşmasının ise ancakdoğru bir yöntem dahilinde elde edilmesiylesağlanacağını savunmaktadır.Ona göre incelenen konunun mutlaka olgusal vematematiksel boyutlarını dikkate almak ve niceliksel olarak ifade etmek gerekir.Bu bilim anlayışıyla doğanın matematiksel bir kavrayışla ele alınması gerektiğini benimsediği anlaşılan İbn el-Heysem'in, doğal olarak İslâm Dünyası'nda modern bilim tavrının ilk örneğini verdiğini belirtmek yerinde olacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İbn El-Heysem ve Yeni Optik PDF 6.43 MB İndir
İbn El-Heysem ve Yeni Optik EPUB 7.19 MB İndir
İbn El-Heysem ve Yeni Optik MOBI 5.68 MB İndir
İbn El-Heysem ve Yeni Optik ODF 6.05 MB İndir
İbn El-Heysem ve Yeni Optik DJVU 7.57 MB İndir
İbn El-Heysem ve Yeni Optik RAR 4.92 MB İndir
İbn El-Heysem ve Yeni Optik ZIP 4.54 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Yer yer tekrara düşülse de genel kültür bakımından muhtevası dolgun bir eser. Görsellerle katkı yapılması da okuyucunun idrakine yardımcı olmakta.


İbn-i Heysem, İslam dünyasının Avrupa’dan Çin’e dek uzandığı, bilim, sanat ve felsefe alanlarında altın çağı yaşadığı yıllarda dünyaya geldi. O yıllarda İslam, günümüzdeki gibi dogmacı bir anlayıştan ziyade, ilerici, araştırmacı ve keşfedici bir karakter ortaya koymaktaydı. İbn-i Heysem de dönemin bu fikirsel atılımı içerisinde, tarihi değiştiren bir bilim insanı olarak ortaya çıktı.


Optik biliminin arap yarımadasında büyük ilerlemeler katettiği ve ibn el-heysem in çalışmalarını anlatan bir kitap. Genel kültür bakımından islami bilimcilerin de bilimsel çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmaların dünya çapında olduğunu kanıtlayan bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*