Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Claudette Diye Biri

Kategori: Edebiyat Yazar: Alain Bosquet Yayınevi: Can Yayınları

Claudette Diye Biri

  • çevirmen: Aykut Derman
  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 246
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
- Claude Levasseur kim? - Seven, acı çeken, düşünen, saçmalayan, ağlayan, gülen kadın. - Ona hiç rastladınız mı? - Hayatımda çok kadın tanıdım. Claudette'te birinin profili, ötekinin teni, üçüncüsünün zekası, dördüncüsünün geceyarısı hırıltısı var.Yani yapay bir kadın. - Her kadında birçok kadın vardır: Aşık kadın, isyankar kadın, boyun eğen kız, yırtıcı anne, serüvenci! Hiçbirini dışarıda bırakmıyorum. - Kahramanınız mutluluğu tadıyor mu bari? - Ateşli ruhlar cennetle cehennemi birleştirmeyi becerirler. - Sizin gibi entelektüel bir yazar nasıl olur da birden duygu ve yüreğe teslim olur? - Kan ve ısırıkla yaşayan bir kahraman yaratmak tutkusu müthiş bir haz! - Böylesine bir kadına egemen olmayı becerebilecek misiniz? - Ben onun azize ve arsız, saf ve kirli, bilgiç ve gevşek olmasını istiyorum. - Sanki kendinizi onun yerine koyar gibisiniz? - Bütün Flaubert'lerin adı Emma Bovary'dir.Alain Bosquet okurlarımızın adını sık sık duyduğu (iki şiir kitabı ve bir romanı yayımlandı Türkçe'de), ama büyük boyutlarını yeterince tanımadığı şair, romancı, eleştirmen ve çarpıcı bir edebiyat adamı. Şiirleriyle Sainte-Beuve, Max Jacob, Fransız Akademisi Şiir Büyük Ödülü, Chateaubriand ödüllerini, roman ve anlatılarıyla da Chateaubriand Interallie, Fransız Akademisi Roman Büyük Ödülü, Marcel Proust ödüllerini kazandı. Claudette Diye Biri ile yazınsal erotizmin doruklarına ulaşıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Claudette Diye Biri PDF 10.21 MB İndir
Claudette Diye Biri EPUB 11.41 MB İndir
Claudette Diye Biri MOBI 9.01 MB İndir
Claudette Diye Biri ODF 9.61 MB İndir
Claudette Diye Biri DJVU 12.01 MB İndir
Claudette Diye Biri RAR 7.81 MB İndir
Claudette Diye Biri ZIP 7.21 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kitapta ilginç ve çok şaşırtıcı bilgiler var,herkese tavsiye ederim…


Alain Bosquet ile bu kadar geç tanışmış olmaktan hicap duydum. Bunun suçunu yayıncılarda mı aramalıyım sizce?Kitabı seçerken özgür bir karakterin etrafında döndüğünü hissetmiştim. Önce romanın tarzı beni çarptı. Şimdiki zamandan geriye dönüşler, ancak çok ilginç; bir öteki ucundan, bir bu ucundan ortaya yaklaşmalar. Her ne ise edebiyatta bu tekniğin adı, çok hoşuma gitti. Derken bir kadını bu kadar iyi yazan yazar, kadın mıdır, erkek midir ikilemine düştüm. Yaptığım mini araştırma sonucunda yazarın erkek olduğunu (isminden anlamıştım ama) kesinleştirdim (fotoğrafını görünce). Kitabın adına ancak bir Japon sitesinde denk geldim. Yazarın çok geç döneminde yazılmış bir roman olduğuna hükmettim. Bu arada yazarın ikinci Ahmet Altan vakası olduğuna da hükmetmiştim. Bir kadını, kadın ağzı ve duyguları ile bu kadar ustaca anlatan kimdi? Meğer Yaşar Kemal’in de dostu olan değerli bir şair ve yazarmış. Üzüldüm bu kadar geç tanıdığıma. Şimdi bu lezzette bir kitap yazmış olan yazarın diğer kitaplarının da peşine düşerim artık.


Fransızların özgür karakterleriyle ve sınırsız düşünceleriyle yazılmış bir roman. Karakterin kendine has yaşamı ve düşünceleri anlatılmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*