Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı

Kategori: Edebiyat Yazar: Henri Frederic Blanc Yayınevi: Can Yayınları

Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı

  • çevirmen: Halil Gökhan
  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • ISBN: 9789755104690
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 120
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
. Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı sıradışı bir roman: Tanınmış bir reklamcı olan Charles Cuvelier, Paris'te, eski bir binanın asansöründe kapalı kalır. Genç bir dul olan ev sahibesi, Charles'a şeytani bir oyun oynamaya kalkışmasa sıradan bir olay olacaktır bu. Ama genç kadın, reklamcının asansörden çıkmasına izin vermez ve tutsağının kurtuluş umutlarını birbiri ardınca boşa çıkartır. Çılgınca bir can sıkıntısı içinde yaşayan genç dul, reklamcının bütün kozlarını elinden alır. Bu savaşım sırasında gerçek bir cehennem yolculuğu yapan Charles Cuvelier bu süreç içinde yaşamının üzerine oturduğu bütün değerleri gözden geçirmek zorunda kalır. Henri-Frederic Blanc, bu romanında metafizik bir ironi ile acımasız bir karikatürün birbirine karıştığı felsefi bir mesele yaratır: Saçmanın kapılarını zorlayarak gerçekliğe ulaşan bir kara mizah ve iletişim toplumunun acımasız eleştirisi; saydam, pırıl pırıl, acımasız ve çarpıcı bir üslup.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
Kitapyurdu Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
D&R Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
Idefix Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
BKM Kitap Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
Hepsiburada Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
Nadir Kitap Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
N11 Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
Amazon Türkiye Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı PDF 4.98 MB İndir
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı EPUB 5.57 MB İndir
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı MOBI 4.39 MB İndir
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı ODF 4.69 MB İndir
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı DJVU 5.86 MB İndir
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı RAR 3.81 MB İndir
Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşı ZIP 3.52 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Farklı türde roman severlere tavsiye ediyorum.


”Hızın köleleştirdiğini anlamıştı. Yaşamdaki bütün değerli şeyler zaman istiyordu:Aşk, dostluk,düşünce, okuma, merak, bakış…sıkıştıkça us yassılaşıyor, yürek sıkışıyor, ruh daralıyordu. Ne bizim sevmeye vaktimiz vardı ne de başkalarının. Saatin yalnız köleleri olan bizler güle oynaya hiçliğe doğru koşuyorduk.” Bu cümleler asansörde mahsur kalmadan önce, tamamen yalan düzenin, hızlı yaşayan bencil reklamcısı Charles’e ait. Daha önce hiçbir şekilde hayat üzerinde düşünme fırsatı bulamayan(!) ve gereği duymayan kahraman kendi elleriyle kendini kıstırınca o güne kadar yaşadığı hayatın anlamsızlığını ayan beyan görür.”modern hayatın katılığıyla örselenmiş ruhlarımız” dediğinde kendisini kandırılmış hayatın sokaklarında yapayalnız bulur. Başka bir yerde,”yaşamımda büyük bir boşluk olduğunu sizden saklamayacağım:Yazgım beni bu asansöre kapatmadan önce, boyutlarından habersiz olduğum bir boşluk. Yüreğimdeki boşluk.” diyerek bu musibeti hayra yorar, ancak sonuç onun da beklemediği bir şekilde gerçekleşir. Her şey olduğunu sandığı ve paranın gücüne taptığı dönemden rahibin, İncil’den mülhem olarak, ”Artık hiçbir şey olduğunuzda ne kadar iyi olacaksınız, bir bilseniz!” eşiğine geldiğinde iş işten geçmek üzeredir. Romanın sonu enfes ve trajik. Uğrunda savaşmak için ”aradığında bulamadığı bir mukaddesi” olmayan bir adamın sonu ancak bu kadar etkileyici olabilirdi.


çok aman aman bir kitap değil.ne olursa olsun zamanım bol diyenlere…


çok güzel bir roman tavsiye ederim


Öncelikle bir kitabın içeriği ve de konusuyla nasıl bu denli alakasız bir İSMİ olabilir diye fazlasıyla düşündüğümü belirtmek isterim.Kitabın bana kattıklarından ziyade aklımda hala bu unsurun kalması da fazlasıyla tuhaf…Kitabı alıp okumaya başladığımda aslında hayal kırıklığına uğradım.Çünkü kitap 1999 da MUSTAFA ALTIOKLARIN çektiği ASANSÖR filmi ile aynı içerikteydi.Birkaç nokta hariç (kahraman kitapta bi iş görüşmesi için apartmana gelir,Altıokların filminde int.de tanıştığı bayanla buluşmak için vb)benzerlik cidden had safhadaydı.Yazarın Altıoklar’dan esinlenme yaptığını düşünmediğimden internette biraz araştırma yaptım.birkaç sinema sitesinde filmin senaryo yazarı olarak ”MUSTAFA ALTIOKLAR”ın gösterilmesine cidden şaşırdım..Kıssadan hisse efendim;bu filmi izlediyseniz bile kitabı alın okuyun…Zira kadın/erkek ilişkilerine çok farklı bir bakış açısı hatta açıcılığıni bulmak mümkün…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*