Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mahir Çayan  Toplu Yazılar

Kategori: Siyaset Yazar: Mahir Çayan Yayınevi: Su Yayınevi

Mahir Çayan Toplu Yazılar

Tanıtım Bülteni
Mahir Çayan 30 Mart’ta Kızıldere’de “Biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik” diyerek bizlere, devrimcilikte ısrarı ve başeğmezligi öğretmişti. Türkiye Devrim Tarihinin önemli eserlerinden birisini oluşturan ve ilk olarak 1978 yılında basılan “Toplu Yazılar”ın yeniden basılması asıl olarak devrimci değerlerin unutturulması çabasına karşı koymak anlamına gelmektedir. Bu nedenle geçmişi unutmamak ve geçmişten geleceğe uzanmak için “Toplu Yazılar”ın okunması gerektiğinin inancını taşıyoruz. 3. Baskısını yeniden yaptığımız, Toplu Yazılar’ın, dün olduğu gibi bugün de ve yarında okunması gerekliliğine inanıyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mahir Çayan Toplu Yazılar PDF 6.23 MB İndir
Mahir Çayan Toplu Yazılar EPUB 6.96 MB İndir
Mahir Çayan Toplu Yazılar MOBI 5.49 MB İndir
Mahir Çayan Toplu Yazılar ODF 5.86 MB İndir
Mahir Çayan Toplu Yazılar DJVU 7.32 MB İndir
Mahir Çayan Toplu Yazılar RAR 4.76 MB İndir
Mahir Çayan Toplu Yazılar ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


marksizm leninizm ve dönemin türkiye solunu anlamak için çok faydalı bir eser


Mahir bu yazilari 20lerin ilk yarisina yazmis. Etkileyici degil demek zor. Acikcasi bendeki anti-marksist dusunceleri saglamlastiran bir kitap oldu.

Devrimci mantalitesini az cok anlamak icin guzel. Mahir bayagi siddet yanlisi. Devrimi yapabilmek belirli sartlar var. Bu durumlarin yerine gelmesi icin herseyi mubah sayan devrimci bi bakis acisi. Lenin, Mao peygamber seviyesinde.

Sonrasinda Ertugrul Kurcu’nun Kizildere sonrasindaki ifadesine rastgeldim. Mahir Cayan’in karakterinin enteresan ifade etmis.

“…… THKP-C davasında Ertuğrul Kürkçü Kızıldere’ye gidişini, “Mahir’e olan sevgisiyle”, Mahir’in “mutlak nüfus sahibi” olmasıyla, “her söylediğinin kanun hükmü mahiyetinde” oluşuyla açıklıyor ve şöyle diyordu”….

Karizmatik, etrafina hukmetmeyi seven ama entellektuel birikimi de yuksek olan bi marksistin saglam bi inancla yazdigi yazilar. Iyi ki okumusum. Artik “Devrim sehitlerimiz Mahirler…” tarzi sozler cok da bi anlam ifade etmiyor.


politik teoriyle ilgilenen öğrencilerin edinmesi gereken bir çalışma.


Emperyalist dönemle birlikte, tarihin lokomotifinin burjuvazi değil, proletarya olduğu esprisi, Leninist kesintisiz devrim düşüncesinin özüdür. Emperyalizm henüz köylülükten kurtulamamış, zayıf ve genç işçi sınıflarını, ülkelerinin en devrimci sınıfları haline getirmiştir, okunması gereken bir eser.


Bu zamanlarda herkesin okuması gereken bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*