Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Dörtlü

Kategori: Edebiyat Yazar: Jean Rhys Yayınevi: Can Yayınları

Dörtlü

  • çevirmen: Pınar Kür
  • Yayın Tarihi: 12.03.2019
  • ISBN: 9789750740015
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 200
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
1930’ların bohem Paris’inde kocası Stephan’la avare bir yaşam süren Marya, hayatında ilk defa kendini mutlu hissetmektedir. Bir sonraki günü asla düşünmeden yaşayan çiftin bu hayatı, Stephan’ın birden hapse atılmasıyla tepetaklak olur. Beş parasız ortada kalan Marya’nın yolu, kültürlü bir İngiliz çift olan Heidler’lerle kesişir. Genç kadın, misafir olduğu bu çiftin yanında, kendini içinden çıkılmaz bir ilişkiler sarmalında bulur.Dörtlü, modern edebiyatın her dem taze kalan yazarlarından Jean Rhys’den, kendi hayatından renkler taşıyan bir ilk roman. Paris’in soğuk sokaklarından ve dumanlı kafelerinden geçerek gırtlakta düğümlenen, tutkuyla ve hüzünle örülmüş vurucu bir öykü.“Rhys’in inatçı kadınları acınası ya da ümitsiz değildir, daha iyi bir hayat için mücadele ederler. Hayatın olmadığı yerdeyse, daha iyi bir ölümü ararlar.”Paris Review
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Dörtlü PDF 8.30 MB İndir
Dörtlü EPUB 9.28 MB İndir
Dörtlü MOBI 7.32 MB İndir
Dörtlü ODF 7.81 MB İndir
Dörtlü DJVU 9.77 MB İndir
Dörtlü RAR 6.35 MB İndir
Dörtlü ZIP 5.86 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazarın, 3.eşi hapisteyken Ford Madox ile tanışıp o ve sevgilisiyle birlikte yaşamasının ve bir süre sonra Madox ile ilişkisinin başlamasının bu romana konu olduğuna dair bilgiler bulunmakta ve dolayısıyla romanın otobiyografik özellikler taşıdığı söylenmekte.Ancak okuduğum 2 gün boyunca beni içten içe rahatsız etti bu kitap.Kasvetli ve melankolik havası bana da sirayet etti.Marya’nın çaresizliği,kendini bir türlü ifade edemeyişi ve güçsüzlüğüne yenik düşmesi son derece üzücüydü.


Daha önce hiç okumadığım, buna rağmen kitaplarının peşine düştüğüm bir yazar, Jean Rhys.Özellikle başyapıtı sayılan Geniş Geniş Bir Deniz’i epey aramışımdır.Neyse ki Can Yayınları yeni kapaklarla tekrar yayımlamaya başladı Jean Rhys kitaplarını.
Dörtlü, otobiyografik ögeler taşıyan bir kitapmış, aynı zamanda Jean Rhys’in de ilk romanıymış.Bu açıdan doğru bir tercih oldu Dörtlü ile Jean Rhys külliyatına başlamak.
Romanın kadın karakteri Marya Zelli, yoksul,sevgisiz yaşamını, Stephan’la (eşi) tanıştığında geride bırakmış, Stephan’ın sunduğu güvenlikli yaşama kendini teslim etmişken, Stephan’ın hapse atılmasıyla birlikte ortada kalır.Kendisine kucak açan, Bohem bir yaşam süren Heidler’lerle birlikte yaşamaya başladığında, karmaşık ilişkiler içinde bulur kendini.
Jean Rhys’in dilini, anlattığı dünyayı sevdim.Jean Rhys kitaplarını Türkçeye çeviren Pınar Kür, bu da belki ayrı bir tad katmıştır kitaba.


bir kadının hayata tutunmak için ne kadar zorlandığından bahsediyor. korkunun ne kadar güçlü bir duygu olduğunu anlatmış.ilk defa okuduğum bir yazardı ama beğendim. dili de akıp gidiyor.


uzun zamandır baskisi yoktu tekrar basilmasina sevindim hemen aldım.


Jean Rhys’ın diğer tüm kitaplarında olduğu gibi bunda da hayata tutunmaya çalışan kırılgan bir kadın var. Bu sefer ana karakterimiz evli olduğundan mıdır nedir, bazı şeyler rahatsız etti beni. Okuyunca ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*