Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Amida, Eğer Sana Gelemezsem

Kategori: Edebiyat Yazar: Özcan Karabulut Yayınevi: Can Yayınları

Amida, Eğer Sana Gelemezsem

Tanıtım Bülteni
Arat insani olana itiraz etmiyor, ama sorun insani olanda düğümlenmiyor mu? Sorun, çocuğu çocuk, kocayı koca, tehlikeyi tehlike, aklı akıl, utançı utanç, vicdanı vicdan olmaktan çıkaran dürtünün ta kendisinde. Diyarbakır Amida gibi bir kadını çıkarıyor, Arat da gelip kadının kalbini çalıyor... Tuhaf bir durum, diye düşünüyor, şu anda Cenevre'de Leman Gölü'nün çevresindeki parklardan birinde ya da Prag'da, Karel Köprüsü'nde olmalıydım. Neresi olursa olsun, ama Diyarbakır'da ve Amida'yla değil. Deli cesaretine sahip olacak kadar genç değil, cahil cesareti içinse artık çok geç.Usta öykücümüz Özcan Karabulut'tan bu kez bir roman. Karabulut, siyasal yaşamını, muhalif kimliğini öykülerine yansıtarak kendine bir politik edebiyat alanı açmıştı. Amida, Eğer Sana Gelemezsem, bu çizgiyi sürdüren bir roman. Romanın kahramanı Arat, çocuk işçilerle ilgili bir çalışma için Diyarbakır'a gider. Orada tanıştığı ve etkilendiği bir kadına bir zamanlar kente hükümdarlık etmiş Amida'nın adıyla seslenir... Yasak aşk, kimlik ve aidiyet sorunu, kent yaşamının gizemi, siyasal çatışmalar arasında Arat'ı zor günler beklemektedir. Bugün Türkiye'de çatışan her kesime seslenen ve hiçbirini memnun etmeyeceği daha ilk satırlarında ortaya çıkan can yakıcı bir roman bu; tartışma yaratacak bir yapıt.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amida, Eğer Sana Gelemezsem PDF 6.23 MB İndir
Amida, Eğer Sana Gelemezsem EPUB 6.96 MB İndir
Amida, Eğer Sana Gelemezsem MOBI 5.49 MB İndir
Amida, Eğer Sana Gelemezsem ODF 5.86 MB İndir
Amida, Eğer Sana Gelemezsem DJVU 7.32 MB İndir
Amida, Eğer Sana Gelemezsem RAR 4.76 MB İndir
Amida, Eğer Sana Gelemezsem ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


etkileyici güzel bir kurguydu.


son zamanlarda okuduğum en güzel roman.amidadan çok etkilendim ve doğacak kızıma bu ismi vermeyi düşünüyorum.annesi de kabul ederse tabi.


özcan karabulut’un ilk uzun hikayesi olması ile dikkatimi çekmişti bu kitap. Arat’ın dünyasında bir geçmişte bir bugünde varolurken, yasak bir sevdanın heyecanında keyifle okudum.


Oldukça akıcı bir kitap. Ancak diyaloglar sanki tek ağızdan çıkmışcasına birbirinin aynısı. Amida konuşuyor sanırsınız oysa konuşan Arat’tır… ya da tam tersi. İşi karakterlere kelimelerle kişilik büründürmek olan yazarı bu konuda başarılı bulamadım.


Edebi olarak çok iyi bir kitap. Ancak evli, üç çocuklu, Diyarbakırlı ve türbanlı bir kadının, Diyarbakır’da misafiri olarak bulunan bir entellektüelle, kafelerde dolaşması, bodrum katlarında ve beş yıldız otellerde sevişmesi, nasıl bir şey? Bu imkansız aşk da değil, etiğe de uygun değil… Özcan Karabulut, belli ki iyi edebiyatçı(Gerçi romanda seçilen geniş zaman yöntemini de anlayadım); ama zorlama bir roman kahramanı yaratırken, bazı insanları üzmüştür…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*