Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Alternatif Faizsiz Banka

Kategori: İslam Yazar: Süleyman Karagülle Yayınevi: Iz Yayıncılık

Alternatif Faizsiz Banka

  • ISBN: 9789753550598
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 416
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
Uygarlıklar ve uygarlıkların dayandığı sistemler iki dünya görüşüne göre oluşur: 1. Hakkı Üstün Turan Dünya Görüşü, 2. Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşü. İktisadî sistemlerin temelini teşkil eden "faiz ve kâr (piyasa)" ele alındığında; faizin ve kârın serbest olması kapitalist sistemi, faiz ve kârın yasak olması sosyalist sistemi oluşturur. Bunların her ikisi de "Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşü"nün iktisadî sistemleridir. Faizin yasak, kâr (piyasa)'ın serbest olması düşüncesi de bir iktisadî sistemdir. Son örneği İslam Uygarlığı ile verilen bu sistem, "Hakkı Üstün Tutan Dünya Görüşü"ne dayanır. Kuvveti Üstün Tutan Dünya Görüşü ile şekillenen Batı Uygarlığı'nın dayandığı kapitalizm ve sosyalizme karşı, Hakkı Üstün Tutan Dünya Görüşü'ne dayanan iktisadî sistemlerin düşünülmesi ve alternatif olarak günümüz dünya şartlarına göre yeniden ileri sürülmesi gerekir. Bu kitap, bu konuda atılmış ciddî bir adım olarak değerlendirilmelidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Alternatif Faizsiz Banka PDF 17.27 MB İndir
Alternatif Faizsiz Banka EPUB 19.30 MB İndir
Alternatif Faizsiz Banka MOBI 15.23 MB İndir
Alternatif Faizsiz Banka ODF 16.25 MB İndir
Alternatif Faizsiz Banka DJVU 20.31 MB İndir
Alternatif Faizsiz Banka RAR 13.20 MB İndir
Alternatif Faizsiz Banka ZIP 12.19 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Adil Düzen sisteminin fikir babalarından olan yazar bizlere faizden kaçınma yolları konusunda ipuçları veriyor.


Banka ve faiz konusunda hazırlanmış en geniş araştırmalardan biri. Ama bazı bilgiler güncelliğini yitirmiş durumda. Yine de temel argümanlar açısından faydalı.


Yıllardır bu konu halkın gündemini meşgul eder.Dolayısıyla halkdan biri olan benim de gündemimdedir hep.Faizsiz bankacılığı bana anlatan henüz bir fert ne de kitap çıktı.Bu kitapda da olduğu gibi her şey iyi niyet üstüne kurulu gibi.Anladık ortaklık yapacağız.Peki faizin olduğu bir dünya da nasıl para kazanacağız?Benceesas sorun;sermayenin pek az kişi üzerinde birikmesidir gibi geliyor.Güzel bir kitap kütüphanenizde olsun bazenbakmak gerekebilir.


afrikada islama dair çok az şey öğreneceğiniz bir kitap. küçük hacimli olmasına rağmen bitiremedim. çok fazla gereksiz bilgi ve takrarlar var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*