Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bildirim

Kategori: Sinema-Tiyatro Yazar: Vaclav Havel Yayınevi: Can Yayınları

Bildirim

  • çevirmen: Zehra İpşiroğlu
  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 90
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bildirim, ünlü Çek yazarı Vaclac Havelin, sanatçı yeteneğini en iyi açığa çıkardığı ve dünyada en çok oynanan oyunu sayılıyor. Havel, bu oyununda insanın kendi yaratttığı bir dünyaya tutsak düşüşünü anlatır ve bundan da insanın kendisinin sorumlu olduğunu vurgular. Olumsuz olanı gözler önüne sererek olumlu olana ışık tutmaya çalışır. Bence tiyatronun görevi, olumlu kahraman tipleri yaratmak değildir. Çözümü insan kendi bulmalı, der. Benim amacım, sorunun öylesine temeline inmek ki, hiçbir kaçış olamasın.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bildirim PDF 3.74 MB İndir
Bildirim EPUB 4.17 MB İndir
Bildirim MOBI 3.30 MB İndir
Bildirim ODF 3.52 MB İndir
Bildirim DJVU 4.39 MB İndir
Bildirim RAR 2.86 MB İndir
Bildirim ZIP 2.64 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bildirim PDF 3.74 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


V.Havel’in bir devlet başkanı olarak hem entellektüel birikimi hem de edebi politik dil açısından ayrı bir yeri var. Kitabın daha doğrusu piyesin dili de çevirisi de çok güzeldi. Can yayınlarına ve Sn Zehra İpşiroğlu’na teşekkürler..


Okuduğum ilk piyes. Piyes okumuş olmak için almıştım ve tabiki forumlarda olumlu yorumlardan sonra..Tarzım olmadığı için her ne kadar hacimsiz bir eser olsada bitiremem diye düşünüyordum. Bir solukta merakla okudum.


Çeşitli yüzyılları kapsayan tarihsel bir perspektifle Fuzuli’nin L&M eserinin başından geçenlerin anlatıldığı, ilginç tarihi kişilikleri roman tadında sunan bir eser. Bir solukta okudum. Biraz bilim kurgu içeriği katılması romanı daha da enterasan yapmaktadır.


Kişisel ve toplumsal anlamda bilinçsizleşmeyi, yozlaşmayı anlatan müthiş bir eser. Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim, gerçekten okuduğum tiyatro eserleri içinde ayrı bir yeri var Bildirim’in. Henüz bu sabah okumuş olmanın etkisiyle çok rahat söyleyebilirim ki; “bu fiyata böylesi kaliteli bir eseri kaçırmayın!”Çeviri ve kitabın öncesindeki bilgilendirmeler ayrıca bir güzellik vermiş eser, ancak kitabın önündeki önsöz ve önbilgileri kitabı bitirdikten sonra da okumayı unutmayın…


çocukken okumuştum. yıllar sonra tekrar okudum. gene beğendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*