Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sudaki İz

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Altan Yayınevi: Can Yayınları

Sudaki İz

  • Yayın Tarihi: 01.01.2004
  • ISBN: 9789755103433
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 264
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Ahmet Altan'ın ikinci romanı olan Sudaki İz, ilk kez 1985 yılının ortalarında Can Yayınları arasında çıkmıştı. Büyük bir ilgiyle karşılanan roman, yedi ay gibi kısa bir süre içinde üçüncü basımına ulaşmıştı. Bu son basımın üzerinden iki ay geçtikten sonra kitap toplatıldı. Yargılama iki yıl sürdü. Sonunda İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi kitaptaki iki buçuk sayfalık bir bölümü `müstehcen' bularak, kitabın `zoralım ve imha'sına karar verdi. Kesinleşmiş mahkeme kararlarını yayımlamak, yasalarımıza göre yeni bir suç oluşturmuyor. Daha sonra, işte bu güvenceyle Sudaki İz'in dördüncü basımının başına, adı geçen mahkeme kararını da ekledik. İki buçuk sayfası yüzünden kitabın bütününün sonsuza dek yok sayılmasına gönlümüz razı olmadığından ve özgür bir düşünce ve yaratım ortamının geleceğine de inanarak, Sudaki İz'in suçlu sayılan satırlarının üzerini siyah utanç bantlarıyla kapattık, yani suç ögesini ortadan kaldırdık ve kitabın yeni basımlarını böyle hazırladık. Mahkemenin sakıncalı bulduğu cümleleri içeren kararını da kitabın başına ekledik. Bitkisel hayata sokulmuş bir kitaba, biraz oyuncaklı da olsa, yeniden can vermenin sevinci içindeyiz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sudaki İz PDF 10.96 MB İndir
Sudaki İz EPUB 12.25 MB İndir
Sudaki İz MOBI 9.67 MB İndir
Sudaki İz ODF 10.31 MB İndir
Sudaki İz DJVU 12.89 MB İndir
Sudaki İz RAR 8.38 MB İndir
Sudaki İz ZIP 7.73 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


ahmet altan’ın diğer eserlerine göre sönük bulduğum eser,hiç bir şey anlatmıyor bence.bir bakıma aforizma da diyebiliriz bunlara.bunu da eserin,yazarın ilk nefesleri olmasına saymak gerek…


Okumasanız da hayatınızda hiç bir şeyin değişmeyeceği bir kitap.Emin olun bu paraya alınabilecek çok daha elzem ve kaliteli kitaplar var piyasada.Kitabın zamanında sansürlenmiş olması ona kısmen masumiyet ve albenilik katsa da inanın hem edebi yönden hem de kurgusal yönden çok cılız bir kitap.Bence okunması gerekli kitaplar listesinde çok ama çok alt sıralarda Sudaki İz…


Ahmet Altan bence oldukça başarılı ve farklı bir yazar, kendine özgü uslubu zaten tartışılmaz.Acaba ne yazmış ki kitap toplatılmış diye alıp okumuştum ama ben içinde buna sebep olacak birşey bulamadım.


ahmet altan diğer romanlarında olduğu gibi bu romandada doğalsal bir içerikle bir grup militanın darbeden önceki yaşam tarzlarını anlatır.


İdealleri uğruna hayatlarını harcayan gençlerin öyküsü. Kitabın siyasi bir içeriği olmasına rağmen çok çarpıcı sahneleri var. Sürükleyici ve etkileyici bir roman ben beğendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*