Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
100 Soruda Sivil Toplum

Kategori: Siyaset Yazar: Türkan Saylan Yayınevi: Cumhuriyet Kitapları

100 Soruda Sivil Toplum

Tanıtım Bülteni
Her sivil toplumcunun hem öğreneceği hem de esinleneceği bu kitapta Türkan Saylan 40 yılı aşkın sivil toplum deneyimiyle şöyle diyor:“Ben bu işe ‘çılgın projeler’ diyorum. Kafayı takıp hep projeyi düşünmek çok işe yarar. Hakkari kilimleri bir örnek, herkese de anlatıyorum. 12 bin kilimi her yıl pazarlasak,bin kadına biz sürekli bir iş sağlamış oluruz. Bin kadın kendi kendisini sigortalasa evinde bir kere bir kimlik kazanacak, cebinde üç kuruşu olacak. Siz Hakkari’nin kalkınması için dört tane bacalı fabrika kurayım derseniz,milyonlarca liralık yatırım yapacaksınız. Burada, hiç yatırım yapmadan, dört tane bacalı fabrika kurmuş gibi olacaksınız.‘İstihdam yaratan KOBİ kurdum’ derseniz, on kişilik yüz tane KOBİ kuruyorsunuz! Sivil toplum örgütünde çalışacak bir insanın, bu tip hedeflerinin olması, bilinçli olması, kendini geliştirmesi gerektiğine inanması şart.Hayatta, plansız hiçbir şey olmaz!”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
100 Soruda Sivil Toplum PDF 6.23 MB İndir
100 Soruda Sivil Toplum EPUB 6.96 MB İndir
100 Soruda Sivil Toplum MOBI 5.49 MB İndir
100 Soruda Sivil Toplum ODF 5.86 MB İndir
100 Soruda Sivil Toplum DJVU 7.32 MB İndir
100 Soruda Sivil Toplum RAR 4.76 MB İndir
100 Soruda Sivil Toplum ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Ders kitabı olarak kardeşime almış olduğum bir kitap.Okuduktan sonra kütüphanede mutlaka yer almalı ve ara ara tekrar okunmalı yorumunu yapmıştı..STÖ alanında ilerlemek isteyenlere yol gösterecek bir kitap..


Soru-cevap şeklinde hazırlanmış Türkan Saylanın değerli bir eseri.


Ben STK’ların işleyişini öğrenmek adına almıştım kitabı aslında. Kitabı okuduğuma memnunum. Ama daha ziyade ilham almak için okumakta yarar var. Bence ilham verici yönü, işleyişi açıklama yönünden daha baskın. Röportaj şeklinde olduğu için de yer yer kendini tekrar ediyor.


‘100 Soruda Sivil Toplum’, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Türkan Saylan’ın, STÖ’lerle ilgili sorulara verdiği cevaplardan oluşuyor. Bu alandaki başarılı isimlerden olan Saylan, Prof. Dr. Kenan Mortan’ın yönelttiği sivil toplumun nasıl oluştuğu, platformun ne olduğu, STÖ’de gönüllülüğün ne anlama geldiği, profesyonel bir gönüllünün nasıl çalışması gerektiği, nasıl kaynak yaratılabileceği, devlet kurumlarıyla işbirliğinin neden önemli olduğu ve sorun çözmede önceliklerin nasıl planlanacağı gibi soruları yanıtlıyor. Bir anlamda Saylan’ın deneyimlerini özetleyen kitap, STÖ alanında çalışan veya çalışacak kişi ve kurumlar için iyi bir rehber niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*