Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Maskeli Balon  Medyatik Bir İnfazın Anatomisi

Kategori: Siyaset Yazar: Ferhat Barış Yayınevi: Karakutu Yayınları

Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi

Tanıtım Bülteni
“En 'deli' olanımız: 'Hâlâ anlamıyorsunuz, gittiler sanıyorsunuz. Oysa oradalar. Yine gelecekler!' diye var gücüyle bağırdı...”(5 Temmuz 1999 Zaman gazetesi Ferhat Barış)“…'Yine geldik' dediler, yüzlerindeki maskeyi çamurlu sokakların ortasına vurarak!” (10 Mayıs 2008 Ferhat Barış)Maskeli Balon’un yazarı Ferhat Barış, 28 Şubat sürecinde yaşanan gelişmeleri kaleme alırken, ülkemizde belirliperyotlarla gerçekleşen olayların aktörlerinin aslında gitmediklerini, sadece karanlığı üzerlerine bir yorgan gibiörttüklerini söylemişti. Bir kehanetten ziyade, sosyal doku tipine aşina bir gözlemdi bu! Ve 2008' de yaşanan olaylartekrar gösterdi ki; yine geldiler!Fethullah Gülen’e, Haziran 1999’da yapılan yargısız infazın üzerinden yıllar geçti. Görünen o ki artık içine kapanmış bir Türkiye’yikendi haline bırakacak uluslararası mekanizma yok. Bu nedenle Türkiye üzerinde oyun oynama iştahı hiç azalmayan kitlenin işioldukça zor! Eskisi gibi, bir fırtına dalgası oluşturup, sonra o dalganın üzerine çıkıp bir ülke kurgulamaları mümkün gözükmüyor.Maskeli Balon, 1999 yılında başlayan ve yaklaşık 45 gün yoğunluklu olarak uygulanan bir infaz sürecinin anatomisi üzerine ortayaçıkmıştı. Bir vicdani borcun sonucunda, böyle bir eserle tarihe not düşüldüğünü belirten Ferhat Barış, kitabın genişletilmişbaskısında ilk yayın tarihinin üzerinden geçen zamanla birlikte dönemin aktif isimlerinin bugün hangi pozisyondabulunduğunu, rollerini kimlere devrettiklerini en önemlisi ise yargısız infazların devam ettiği tespitini yapıyor.“Toplumsal hafızası zayıf bir milletiz. Belki de yaşananların unutturulmasına izin veriyoruz. Eminiz ki, bu toplumsal linçleritertip edip tetikçiliğini yapanlar, kısa süre sonra yine 'bir bilen' kostümlerine bürünerek salına salına kamuoyu karşısınaçıkacaklardır. İşte bu kitap unutulmaması gerekenleri unutturmamak için tekrar gözden geçirildi, güncellendi, genişletildive yeniden basıldı.” Rasih Yılmaz - KaraKutu Yayınları Yayın Yönetmeni
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
Kitapyurdu Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
D&R Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
Idefix Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
BKM Kitap Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
Hepsiburada Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
Nadir Kitap Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
N11 Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
Amazon Türkiye Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi PDF 6.23 MB İndir
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi EPUB 6.96 MB İndir
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi MOBI 5.49 MB İndir
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi ODF 5.86 MB İndir
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi DJVU 7.32 MB İndir
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi RAR 4.76 MB İndir
Maskeli Balon Medyatik Bir İnfazın Anatomisi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Biraz fazla detaylı anlatılmış. Araştırmacı ruhu olanlar için ideal. Çünkü içinde “şu gazetede şu tarihte yazılan şu yazı” gibi ifadeler geçiyor. İnceleye inceleye okunması lazım. Ben yarısına geldim pes ettim. Size kolay gelsin.


Bir zamanlar medyanın 1. veya 2. güç olarak istediğini vezir istediğini rezil rüsva etme kudretine sahi olduğunu ve hatta idam sehpalarında olması gereken isimleri bile nasıl yer değiştirmeye çabaladıklarını yazarın espri yeteneğiyle birleştirerek anlattığı bu kaynak kitapı gelecekte aynı tür saldırılara karşı teyakkuzda olmamız gerektiğini düşünen herkezin mutlaka okuması gerekiyor ve bende ekliyorum…Gitmediler,hala oradalar yine gelecekler…


Bir dönem yapılan yargısız infazın,hiçbir dayanağı olmayan medyatik saldırıların hikayesiSanki bugünün de geçmişten farkı yok gibi.


karalama kampanyalarının nasıl işlediğini gerçeklerin nasıl çarpıtıldığını nasıl kara propaganda yapıldığını şu günlerde ortaya çıkan yeni bilgiler ve belgelerle çok daha iyi anlıyoruz.maskeli balon o meşum günlerde yapılan haksızlıkları göz önüne seriyor.bugünlerde yeniden okunması gereken bir kitap.tarihe not düşen bir eser.


türk medyasının 28 şubat ve onu takip eden günlerde nasıl bir cadı avı içinde olduğunu anlatan güzel bir kitap. kitap içerisinde ara sıra ferhat barışın köşe yazılarına da yer verilmiş. ferhat barışın üslubu da oldukça güzel.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*