Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950

Kategori: Siyaset Yazar: Rahmi Akbaş Yayınevi: ötüken Neşriyat

Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950

Tanıtım Bülteni
O, Mustafa Kemal Paşa'nın, hakkını helal ettiği kişilerin başındadır. Gazi'nin vefatıyla başlayan Cumhurbaşkanlığı tartışmalarında, "Bu işe askeri bulaştıranı vururum!" diyerek, en güçlü aday olmasına rağmen kendini geriye çekip İsmet Paşa'nın Cumhurbaşkanı olmasını sağlamıştır.Millî Mücadele'nin en büyük kumandanlarındandır. Türk milletinin, o ölüm kalım günlerinde zafere inancını bir an yitirmeden, çalışarak kurtuluşu feragatle hazırlayanlardandır...Hayatı örnek alınacak meziyetlerle süslüdür. Milletin sevgisine mazhar olmuş ve ölümü yurdun her tarafında büyük üzüntüyle karşılanmıştır.O, değerli bir asker, galip bir kumandan, katıksız bir vatanperverdir. Doğruluk, tevazu ve feragat sahibidir. Gösterişten uzak bir insandır."Mareşal'in; doğruluğu ve hususî hayatındaki sadeliği halk arasında dilden dile, masal gibi söylenmiştir. O şahsına karşı halkın gönlüdeki sevgiyi, bu meziyetler ile bütün ömrü boyunca artırmış bir büyük şöhrettir."
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
Kitapyurdu Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
D&R Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
Idefix Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
BKM Kitap Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
Hepsiburada Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
Nadir Kitap Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
N11 Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
Amazon Türkiye Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 PDF 6.23 MB İndir
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 EPUB 6.96 MB İndir
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 MOBI 5.49 MB İndir
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 ODF 5.86 MB İndir
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 DJVU 7.32 MB İndir
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 RAR 4.76 MB İndir
Mareşal Fevzi Çakmak 1876 – 1950 ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


fevzi paşayla ilgili okuduğum en güzel kaynak


osmanlı paşası olan ama aynı zamanda da genç cumhuriyetin mareşali olan kudretli insanı yakından tanımak ister misiniz?


Kurtuluş savaşının gizli kahramanının hayatı… ne yaptı? ne yapmak istedi? ne tür çekişmeler içinde oldu? bu cevaplara soru arayan ve gizli bir tarihin izini sürmek isteyenler okumalı….


Çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim bu arada kahve için teşekkürler 🙂


Bir üniversite öğretim üyesi olan yazar evvelce hakkında hiçbir şey bilmediği ama Atatürk resimlerinin arka planından herkesin göz aşinalığı olan Fevzi Paşa’yı daha yakından tanımaya çalışırken bir kitap yazma ihtiyacı duyduğundan söz ederek işe girişiyor. Cumhuriyet devrinin iki mareşalinden birini anlatan bir biyografi kitabı okuyoruz.Bazı sahneler gereksiz ayrıntılarla fevkalade uzatılmış. Özellikle 1. Dünya Savaşı ile ilgili saat saat, köy köy ayrıntıların hangilerinin Fevzi Paşayla doğrudan ilgili olduğu da net değil. 1918-1938 döneminde anlatım çoğu kere Fevzi Paşayı tayyedip Mustafa Kemal mihverinde devam ediyor. Mustafa Kemal’i zaten her yerde okuyoruz, Fevzi Paşa ne yapmış onu görmek isteriz. Bu arada kitap boyunca sadetten saparak bir şekilde ilgi kurulup İnönü’nün kötülenmesi yersiz ve pek sevimsiz; hakeza Sultan Vahdeddin’in Anadolu hareketine müzahir olduğuna dair temize çıkarma gayreti de eğreti duruyor. Zira bu hususlardaki şüpheli ama kritik rivayetler başka kaynaklarla teyid edilmeden öne sürülmüş.Bibliyografya bolluğu takdire değer ama alıntıların bazılarını sadeleştirilmiş metinlerden, bazılarını orijinalinden alınması; ayrıca gazete köşe yazılarına ve internete (özellikle Vikipedi’ye) atıflar yapması kitabın güvenilirliğine gölge düşürüyor.Görseller; cenaze fotoğrafları, madalyalar ve birkaç evraktan müteşekkil. Paşanın girişteki cumhuriyet devri Genelkurmay Başkanı üniforması içinde portre fotoğrafı ve sonda iki hasta fotoğrafı dışında net gözüktüğü görsel kaydı yok.İstiklal harbi ve “birinci cumhuriyet” diye tabir olunan devirleri, zaten inkılap tarihi kitaplarında özetlenmiş Nutuk’la yetinmeyip, böyle ilk elden efendim Fevzi Paşa, Kazım Karabekir, İnönü, Rauf Orbay, Yakup Kadri, Halide Edib gibi farklı meşrepten başka kişilerin bakışından okumanın daha adil bir değerlendirme sağlayacağı kanaatindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*