Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kozmopolis

Kategori: Edebiyat Yazar: Don Delillo Yayınevi: Everest Yayınları

Kozmopolis

Tanıtım Bülteni
Eric Packer için hareketli bir gün.Erle Packer: bir multî-milyoner, kısa süre önce büyük bir mirasa konmuş bir kadınla evlenmiş, kırk sekiz odalı bir evde yaşayan bir adam. Limuzininde oturmuş Manhattan'ın sokaklarından geçiyor, bir kaos şehri kaplamış, çünkü devlet başkanı o sırada oralarda...Bîr yandan bir rap'çinin cenazesi sokaklarda kendine geçit arıyor.Öbür yanda, küreselleşme karşıtı bir grup, Times Meydanı'nda hararetli bir protesto gösterisi düzenliyor. Eric Packer'ın korumaları diken üstünde, onunprotestocuların ya da politik bir suikastın hedefi olmasından korkuyorlar.Oysa terk edilmiş bir binada önemsiz bir adam Eric'i bekliyor.Kozmopolîs: çağdaş Amerikan edebiyatının dâhisi Don DeLillo'dan çarpıcı bir roman.Her gün utanç duyuyorum, ertesi gün daha da fazla. Ama yaşamımın geri kalanını, bu yaşam alanında bu notları, bu günlüğü yazarak, yaptıklarımı ve düşüncelerimi kaydederek, bir şeylerin diplerinde onur duyulacak, değerli bir şeyler arayarak geçireceğim. Dünyayı durduracak on bin sayfa istiyorum.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kozmopolis PDF 6.23 MB İndir
Kozmopolis EPUB 6.96 MB İndir
Kozmopolis MOBI 5.49 MB İndir
Kozmopolis ODF 5.86 MB İndir
Kozmopolis DJVU 7.32 MB İndir
Kozmopolis RAR 4.76 MB İndir
Kozmopolis ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Vasat bir kitap. “Beden Sanatçısı”nın ardından okuduğum bu ikinci Delillo kitabı da beni hayal kırıklığına uğrattı. Tumturaklı ifadeler, inandırıcılıktan yoksun karakterler, yazarın bazı konulardaki “müthiş (!)” görüşlerini aktarmak için kurguladığı yapay diyaloglar tüm okuma zevkini öldürüyor ne yazık ki. Bu yazarla ilgili tüm o övgü dolu yorumları düşününce, bir türlü inanasım gelmiyor. Başkarakter Eric Packer tam bir “klişe zengin” tipi. Bu adamın sözde varoluşsal bunalımının nedenleri verilmemiş. Yardımcılarından Vija Kinski ile yaptığı limuzin-içi sohbetleri o kadar zorlama ve tumturaklı ki, yer yer sinirleniyorsunuz. Karton karakterler bana hiçbir şekilde inandırıcılık hissi veremedi. Eşitsiz küreselleşmenin yarattığı ultra-zenginler ve onların yapay, bunalımlı yaşam tarzlarını anlatan çok daha başarılı kitaplar var. Postmodern finans kapitalin artık kendini tahrip etme noktasına gelmiş varoluşu, bu kitapta çok vasat biçimde irdelenmeye çalışılıyor. Başarısız, okuru bir türlü ikna edemeyen, sıkıcı bir kitap.


Bu kitabı sinema filmi yapılacağını duyduğum için aldım. Okumak benim için zor oldu. Ne diyor diye dönüp okuduğum ve anlamaya çalıştığım diyaloglar vardı. Birde gerçekten böyle bir hayat varsa ne kadar farklı diye düşünmeme neden oldu. Para insanları değiştirip doyumsuz ve mutsuz yapıyor benim anladığım bu… Sevdim mi? bilmiyorum ama değişikti. Film nasıl olacak diye merak ediyorum.


anlatımı biraz garip bir kitap. yani olayları yakalayamıyorsunuz. yine de hoş.


Bu kitabı post-modern kitap kategorisinde değerlendirmek doğru olabilir sanırım. Gerek anlatımı gerekse karakter seçimi gerekse olayların yansıtılma şekli klasik, alışıldık standartlardan oldukça uzak. Bu tarzı sevenler ve yazarların takipçileri için iyi bir seçim olabilir. Şahsen çok keyif aldığımı söyleyemem fakat merak etmiştim ve okuduğuma memnunum. Ayrıca bu kitaptan yola çıkılarak yapılacak olan filmi de merakla beklemekteyim, bu enteresan öykü ve anlatım beyazperdeye nasıl yansıtılacak, kitaba ne kadar bağlı kalınacak, göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*