Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sultan Alparslan

Kategori: Edebiyat Yazar: Yılmaz Gürbüz Yayınevi: Sinemis Yayınları

Sultan Alparslan

Tanıtım Bülteni
Ahalteke binicisini uçururcasına koşturdu. Sultan, ovaya yayılmış ordusunun başına hızla geldi. Muntazam dizilmiş ordusu hareket emri beklemekteydi.“Şimdi ben de sizin gibi ön cephede dinimiz ve milletimiz için savaşacağım. Onun için ok ve yayımı çıkarıyor, topuz ve kalkanımı elime alıyorum.”Bir kartal, çok yükseklerde merakla uçuyor, iki ordunun Zehra Ovası ile Malazgirt Kalesi arasındaki yayılışını merakla seyrediyordu. Kale tarafındaki Bizans ordusunun daha kalabalık, karmaşık ve üst üste olduğu; Selçuklu ordusunun ise daha az, seyrek saflı ve düzenli bulunduğunu anlamış gibi üstlerinde kanat çırpıp yalçın kayalıklarda bekleyen akbabalara doğru uzaklaştı.Sultan Alparslan, atının eyerinden kalkıp başını uzatarak dört bir yanı kolaçan ediyordu. Düşmanlarının ok menziline girdiğini görür görmez hücum emri verip atını kamçıladı.“Hücuum! Hücum aslanlarım! Hücuum!”Selçuklu öncüleri düşmana bir aslanın avı üzerine atıldığı gibi saldırdı. Türk askerleri “Allah! Allah! Allah!” diyerek yeri göğü inletiyordu. Malazgirt Ovası’nda Güneş tepelere doğru inerken meydandaki savaşın galibi belli olmuştu
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Alparslan PDF 6.23 MB İndir
Sultan Alparslan EPUB 6.96 MB İndir
Sultan Alparslan MOBI 5.49 MB İndir
Sultan Alparslan ODF 5.86 MB İndir
Sultan Alparslan DJVU 7.32 MB İndir
Sultan Alparslan RAR 4.76 MB İndir
Sultan Alparslan ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Yılmaz Gürbüz’ün ilk Mübadiller kitabını okumuş beğnmiştim. Ardından Kılıçarslan ve Çivril savaşını okudum daha sonrada bu kitabı okudum. Ancak Mübadiller’deki tadı bulamadım. Bu konuda yazılmış daha iyi kitaplar var diye düşünüyorum.


Anıda fetih camiinde cuma namazı kıldıran ve size öyle bir yurt aldım ki ebediyen Türk olacaktır diyen bir sultanın hakkında daha fazla bir bilği edinmek için bu ktiabı okumamız gerekir.


Tarihler ve olaylar arasındaki geçişler çok sert olsa da akıcı ve heyecan verici bir anlatıma sahip. Kesinlikle tavsiye ederim.


Sultan Alparslan hakkında yazılmış en iyi kitaplardan birisi. Hem Bizans hem de Selçuklu tarafından anlatıyor. Okurken sanki film izliyormuş gibi hissediyorsunuz. Romanos Diogenes’in son durumuna da üzülmedim değil. Anlatımı ve dili çok iyi ve sade. Okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*