Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ateşin Gelini Gavur İzmir

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Coral Yayınevi: Doğan Kitap

Ateşin Gelini Gavur İzmir

Tanıtım Bülteni
"""İzmir'i kim yaktı?"" sorusunun tüyler ürperten cevabını okurlar verecek! ""Ateşin Gelini/Gâvur İzmir"", Cumhuriyet Türkiyesi'nin hangi koşullar altında kurulduğunu, bu süreçte ne büyük acıların ve yıkımların yaşandığını, gerçekleri satır başlarıyla bir kez daha hatırlatma misyonunu yüklenen, yıllar süren uzun bir emekle ortaya çıkarılmış bir kitap. Yakın tarihimizin en gizemli olayı, Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran Türk ordusunun İzmir'e girişinden pek kısa bir süre sonra kentin 86 yıldır hâlâ karanlıkta kalmış bir kısım unsurlar tarafından ateşe verilmesidir. Bugüne değin pek çok şeyin yazılıp söylendiği, epey bir kısmının da olayların kalın örgüsünün altına süpürüldüğü bu büyük felaketin ardında yatan gerçekleri tarafsız bir gözle ve görgü tanıklarının ifadeleriyle aydınlatmaya çalışıyor Coral.Pek çoğunu ilk kez göreceğiniz nefes kesen tarihsel fotoğrafların eşliğinde, XX. yüzyıl başlarında Akdeniz'in en güzel birkaç kentinden biri olan İzmir'in güzel yüzünü, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş sürecini, Yunan işgalini ve en nihayet zaferi izleyen günlerde kentin cayır cayır yanışını izlerken gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. "GENE
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ateşin Gelini Gavur İzmir PDF 6.23 MB İndir
Ateşin Gelini Gavur İzmir EPUB 6.96 MB İndir
Ateşin Gelini Gavur İzmir MOBI 5.49 MB İndir
Ateşin Gelini Gavur İzmir ODF 5.86 MB İndir
Ateşin Gelini Gavur İzmir DJVU 7.32 MB İndir
Ateşin Gelini Gavur İzmir RAR 4.76 MB İndir
Ateşin Gelini Gavur İzmir ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kitabı anlatmam gerekirse, ciltli bir kitap. başta onu söyleyeyim. çok boyle anaiklopedi gibi beklemeyin, kuşe kağıt baskılı, izmir’e dair dönemi anlatan resimler ve resimlerle baglantili olan anektodlar, bilgiler filan verilmis.


Eski İzmir’i fotoğraflarla görmek hayranlık uyandırıcı olduğu kadar üzücü de. Yok olan tüm o güzel şeyleri düşünmek insanı bir miktar hasta ediyor. Ancak kitap tanık ifadelerine, kişilerin görüşlerine, fotoğraflara yer vermiş olsa da İzmir’i kimin yaktığı sorusuna kesin bir yanıt vermiş değil.


Yakın tarihimizin en gizemli olaylarından birisi olan İzmir Yangınını gravürlerle ve fotoğraflarla destekleyen başarılı bir çalışma.


Yaşadığım şehri bir de böyle okumak enfesti. Baskı kalitesi, fotoğraflar çok iyi. Çok da uygun fiyata aldım.


İzmir’i İzmir’de eski İzmir fotoğraflarıyla tanımanın, İzmir ile tanışmanın bir yolu. Okurken çok keyif aldım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*