Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Depremler (Karton Kapak)

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Bruce A. Bolt Yayınevi: Tübitak Yayınları

Depremler (Karton Kapak)

Tanıtım Bülteni
Depremleri önceden kestirebilir miyiz? Depremler nasıl ölçülür? Depremlerin nedenleri nelerdir? Depremlerin tehlikelerinden nasıl sakınabiliriz? gibi sorular hepimizin aklından geçmiştir. Bruce A. Bolt, yalın ve sürükleyici bir üslupla kaleme aldığı Depremler’de, bu ve bunun gibi birçok sorunun yanıtını okuyucularıyla paylaşıyor. Kitapta sismoloji açısından günümüzün ilginç ve önemli olayları ele alınırken, okuyucu konuyu daha derinlemesine araştırabileceği internet kaynaklarına da yönlendiriliyor. Ayrıca okuyucuya arazide çalışan sismologlar gibi düşünme ve veri kullanma olanağı sağlamak amacıyla, “Uygulamalı Sismoloji” alıştırmaları da sunan Bolt, okuyucuyu bir de mini sınava sokuyor. Sınavın yanıtları tabii ki kitabın sonunda...Çağdaş sismoloji dalında verilmiş eserler arasında çok azı Depremler gibi hem akademik çevreleri hem de meraklı okuyucuyu hedefleyip başarılı olmuştur. Depremler, ilk baskısının yapıldığı 1978’den beri güncellenerek, Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Çince, Yunanca ve Japonca yayımlandığı gibi, İngilizce konuşulan pek çok ülkede de üniversite ders kitabı olarak okutuluyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Depremler (Karton Kapak) PDF 6.23 MB İndir
Depremler (Karton Kapak) EPUB 6.96 MB İndir
Depremler (Karton Kapak) MOBI 5.49 MB İndir
Depremler (Karton Kapak) ODF 5.86 MB İndir
Depremler (Karton Kapak) DJVU 7.32 MB İndir
Depremler (Karton Kapak) RAR 4.76 MB İndir
Depremler (Karton Kapak) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


TÜBİTAK’ın bütün içerikleri çok eğitici. okuyun kesinlikle. depremler hakkında derin bilgiler içeren bir kitap.


Depremler hakkında ayrıntılı bilgi veren bence okunması gereken güzel bir araştırma kitabı. Yazar kendi deneyimlerini fotoğraflar ve bol bol bilgi eşliğinde aktarıyor. Türkiye’de geçmişte gerçekleşmiş büyük depremlerden de bahsediyor.


Eğer depremlere ilgi duyuyorsanız ve özellikle de bu konu üzerinde araştırma yapıyorsanız okumanız gereken bir kitap. Yazar aktif olarak bu tür deprem projelerinde yer almış zaten. Konuları aynı hem basit hem de teknik anlatabilme özelliğine sahip bir kitap. Yani bu konu ile ilgilenen herkese hitap ediyor. Deprem nedir, nasıl oluşur, türleri nelerdir, önce ve sonra ne yapmak gerekir… Tüm bunların cevabını bulacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*