Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e

Kategori: Siyaset Yazar: Bülent Ruscuklu Yayınevi: Alfa Yayınları

Demokrat Parti’den 12 Eylül’e

Tanıtım Bülteni
ESKİ Mit Mensubu Bülent Ruscuklu’dan Gündeme Bomba Gibi Düşecek Kitap!Eski Mit Mensubu Bülent Ruscuklu yakın tarihimize ışık tutan kitabı Demokrat Parti’den 12 Eylül’e kitabı Alfa Yayınları’ndan çıktı.Darbe kararı nasıl alındı, nasıl uygulamaya kondu? 11 Temmuz olarak belirlenen harekât tarihi neden ertelendi? Mit’in darbelerden haberi var mıydı? Darbe Amerika’nın talimatıyla mı yapıldı? 12 Eylül’deki terör ve anarşi 13 Eylül’de nasıl bıçak gibi kesildi? Tüm bu soruların yanıtının verildiği kitaptan çarpıcı bazı bölümler… Siyasi Otorite Olayları Durduracak Basireti Gösteremedi…12 Mart Muhtırası öncesinde olduğu gibi, 12 Eylül öncesinde de, Türkiye’de, öğrenci olayları iyice tırmanmıştı. Okullar işgal ediliyor, öğrenciler öldürülüyor, bankalar soyuluyordu. Ülke iç kargaşaya doğru doludizgin sürükleniyordu. Siyasi otorite, ülkenin uçuruma gidişini durduracak basireti göstermekten çok uzaktı. Siyasi partiler, ülkenin huzurunu sağlamaktan çok kendi iktidarları, çıkarları için mücadele ediyordu.MİT 12 Eylül darbesinin yapılacağını biliyor muydu?28 yıldır tartışılan bu sır aydınlanıyor. Ruscuklu'nun kitabında ilk kez ortaya çıkan olaya göre, 12 Eylül darbesini ilk öğrenen kişi bir sivildi. Hem de bugün Türkiye'nin yakından tanıdığı önemli bir ismin babası. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün babası Emin Paksüt darbeyi bizzat Kenan Evren'den öğrenen kişiydi.Ecevit Partisine hakim değil miydi?Kahramanmaraş’ta olaylar sürerken 26 Aralık 1978 günü sabaha karşın toplanan Bakanlar Kurulu, saat 07.00’den itibaren 13 ilde sıkıyönetim ilan etmişti.“Sıkıyönetim kapsamına Diyarbakır niçin alınmadı?” diye sordu Jandarma Genel Komutanı, Genelkurmay Başkanına.“Aldıramadım! Olaylardan bir gün sonra, 24 Aralık gecesi Başbakan Ecevit çağırdı. Hariciye Köşkü’ndeymiş, gittim. ‘Paşam, dedi. Bazı illerde sıkıyönetim kararı alacağız, ne diyorsunuz?”Saydı illeri. Baktım Diyarbakır yok. En çok kaynayan yer orası. Orayı neden almadınız dedim.Zor cevap verdi. İçine işlemiş.‘Partinin içinde 70 küsur aşırı muhalif var. Bunu bile grup kararı ile çıkartabildim. Diyarbakır’ı da sıkıyönetim kapsamına alaydım çıkartamazdım. Oy vermezlerdi,’[1] dedi.Israr etmenin anlamı yoktu, İyi niyetliydi fakat…”**[1] “Ecevit onun için 12 Eylül’den sonra CHP içinde olmadı. Yeni parti kurdu.” (Kenan Evren – 24 Kasım 2007 - görüşmesi)Genelkurmay Başkanı kendisine iletilen çalışma raporuna nasıl tepki verdi?Genelkurmay İkinci Başkanı ince bir dosyayı masanın üzerine bıraktıktan sonra koltuğa oturdu.“Komutanım, bu iki kişilik ‘Çalışma Grubunun’ bir buçuk ayda hazırladığı ilk rapor. Çalışma devam ediyor. Şimdilik bir sorunla da karşılaşılmadı.”
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
Kitapyurdu Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
D&R Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
Idefix Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
BKM Kitap Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
Hepsiburada Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
Nadir Kitap Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
N11 Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
Amazon Türkiye Demokrat Parti’den 12 Eylül’e Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e PDF 6.23 MB İndir
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e EPUB 6.96 MB İndir
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e MOBI 5.49 MB İndir
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e ODF 5.86 MB İndir
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e DJVU 7.32 MB İndir
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e RAR 4.76 MB İndir
Demokrat Parti’den 12 Eylül’e ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Türkiye’nin karanlık dönemi olayı yaşayanların birebir ağzından anlatılmıştır. Darbeyi yapanların çaresizlik içinde mecbur kalınarak yaptıklarını anlıyoruz. kitabın sonuna geldiğinizde kendiniz keşke olmasaydı dedirtecek olayların içinden geçmiş hissedeceksiniz.


yazar olayları taraflı olarak, roman gibi anlatmış. sadece bu kitabı okuyarak dönem hakkında tam ve tarafsız bilgi sahibi olmak zor. ama yine de güzel bir kitap gibi.


Yazar eski bir mit mensubu ve bu yüzden Türkiyenin yakın tarihini iyi takip etmiş.1960’tan başlayıp 1980’e kadar Türk siyasi hayatının bir panoromasını çizmiş.O dönem yaşanan olaylarla ilgili ciddi ve ayrıntılı bilgiler vermiş.Tüm bunları yaparken yazar taraflı anlatımdan kendini kurtaramamış.Olaylara adeta bir asker gözüyle bakmış.12 Eylül darbesini ve Kenan Evreni adeta efsaneleştirmiş.Darbedeki ABD parmağını kesinlikle reddetmiş.Darbenin bütün suçunu siyasilere yükleme kolaycılığına kapılmış.Yine de yakın tarihle ilgili detaylı bilgiler verdiği için okunmaya değer…


kitapta yer alan olaylar dizisi; yeni neslin öss kargaşası, avrupa birliği üyelikleri, telebole ve magazin haberleri içinde büyüdüğü bir ortamda, her akşam prime time dizi kuşakları içinde unuttuğu, yalan yanlış bilgi sahibi olduğu fakat; ÖĞRENİP, DERS çıkarması gerektiği bir tarih aralığını hatırlatıyor… osmanlı tarihini yuvarlak cümlelerle ilkokuldan liseye kadar bildiğimizi sanarız; peki, 1973 kıbrıs çıkarmasında KENDİ savaş gemimizin KENDİ uçağımızla yanlışlıkla batırıldığını kaçımız biliriz?… bu kitap neredeyse sn.TURGUT AKMANın Şu Çılgın Türkler kitabı gibi, ayrıntıya girmeden ama kanıtlar ve hatırlatmalar sunarak, kendi içinde yoruma dayalı bilgiler de veren, MUTLAKA okunması gereken bir kitap… işin ilgin yanı bu yazıyı yazdığım günün olaylarını görerek tarihin tekerrürden ibaret olduğunu ve 1960-1982 arasında yaşananların ne kadar günümüze benzer olduğunu ibretle gördüm. geçmişimize bakıp ders almak isteyen yaşlı genç herkesin OKUMASINI şiddetle öneririm..


Eski MİT mensubu Bülent Ruscuklu, ‘Demokrat Parti’den 12 Eylül’e’ isimli bu kitabında, Türkiye yakın tarihinin sancılı bir dönemine odaklanıyor. Kitapta, “Darbe kararı nasıl alındı, nasıl uygulamaya kondu?”, “11 Temmuz olarak belirlenen harekât tarihi neden ertelendi?”, “MİT’in darbelerden haberi var mıydı?” ve “Darbe Amerika’nın talimatıyla mı yapıldı?” gibi soruların yanıtları aranıyor. Ruscuklu’nun kitabındaki önemli konulardan biri de, darbenin yapılacağının bilinip bilinmediği. Eski MİT mensubu, darbeyi ilk öğrenenin bir sivil olduğunu; Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün babası Emin Paksüt’ün, darbeyi bizzat Kenan Evren’den öğrenen kişi olduğunu iddia ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*