Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Matematik Güzeldir  Anlamanın Sevinci ve Kederi

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: İsmihan Yusubov Yayınevi: Bilim Ve Gelecek Kitaplığı

Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi

Tanıtım Bülteni
Kitap okuma eylemini yolculuğa çıkmaya benzetmek yaygın bir metafordur. Biz de bu kitabı benzer bir metaforla anlatmaya çalışalım: Matematik dünyasının içinden derelerin aktığı geniş çayırlarında gezintiye çıkmışsınız… Yanınızda İsmihan Yusubov, sohbetinin tadını ziyadesiyle artıran Azeri lehçesiyle tatlı tatlı anlatıyor. Derken, kucağında yatay olarak taşıdığı kum saatiyle Stanislaw Lem görünüyor. Kum saatini ne yapacağını merak ediyorsunuz. Sonsuzluk sembolüne benzediği için, romanında anlattığı Sonsuzluk Oteli’nin kapısına asacağını söylüyor.Biraz ilerde, çimenlerin üzerine oturmuş, hararetle konuşan iki adam dikkatinizi çekiyor. İsmihan Bey tanıtıyor: “Koltuğunun altında defter tutan Hintli matematikçi Ramanujan, diğeri de İngiliz matematikçi Hardy olmalı. Sanırım, bir ispat üzerinde çalışıyorlar. O defter, Ramanujan’ın hâlâ nasıl ürettiğinin sırrına erilememiş yüzlerce formülünü içermesiyle ünlü.”Şimdi de Luzitaniya topraklarından geçiyorsunuz. Nikolay Luzin’in öncülüğünde, her biri parlak birer yıldıza dönüşen Sovyet matematikçileri çimenlere yayılmışlar, kimi kâğıt-kalem elinde çalışıyor, kimi düşünüyor, kimi geziniyor, kimileri sohbet ediyor…O da ne, az ötede Nasreddin Hoca dereye maya çalıyor! Böyle bir kitapta Nasreddin Hoca’nın ne işi var demeyin. O, kritik durumlarda verdiği kusursuz yanıtlarıyla, sorunun bam telini tek hamlede çözdüğü için burada. Dereyi takip edip, denize döküldüğü yere ulaşıyorsunuz. Dalgıç giysili adam başıyla sizi selamlıyor: “Matematik denizinin dalgıcı Cahit Arf’tir o. Derinlere dalmayı sever” diyor İsmihan Bey.Derenin öte yakasına geçmek istiyorsunuz; ama önce kayıkçının sorduğu zor probleme kolay bir yanıt bulmanız gerek… Hadi, derenin karşısında bulabileceklerinizden birkaçını söyleyelim de, teşvik edici olsun: Üzerinde yıllarca çalıştıkları teoremler yüzünden hayatları kararan matematikçiler… Simetri ve denge arasındaki ilişki… Matematik üretebilmenin gerektirdiği psikolojik, felsefi ve fiziksel şartlar
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
Kitapyurdu Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
D&R Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
Idefix Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
BKM Kitap Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
Hepsiburada Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
Nadir Kitap Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
N11 Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
Amazon Türkiye Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi PDF 6.23 MB İndir
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi EPUB 6.96 MB İndir
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi MOBI 5.49 MB İndir
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi ODF 5.86 MB İndir
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi DJVU 7.32 MB İndir
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi RAR 4.76 MB İndir
Matematik Güzeldir Anlamanın Sevinci ve Kederi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Pek çok matematik içerikli popüler bilim kitabı okudum.Ancak İsmihan hocanın başka gibi.Kitabın gerçekten diğer kitaplardan çok farklı olduğunu söyleyebilirim:Tarz olarak güzel.Kitap içerisinde çeşitli bölümlerdeki sorulara cevap verilmemiş ve bu okuduğum kitaplar içinde farklı bir yöndü.Gerçekten de cevapların verilmeyişi sizi düşünmeye sevkediyor.Dili basit gibi ama anlamı gerçekten derin cümlelerle dolu.İlk bölümde sonsuzluktan bahsediliyor ki sanırım kitabı bitirdikten sonra bu bölümü 1-2 kez daha okumam gerek.


Bu kitabın bir cevher olduğunu düşünüyorum


Gercekten cok guzel bir populer bilim kitabi. Icerik olarak zengin ve kapsamli. Bir hafif okuma kitabi degil. Icerisinde yer yer matematik formulleri var ve aslinda bu kitabi daha da cekici hale getiriyor cunku yazdiklari havada kalmiyor. Matematik severlere tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*