Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Okuma Notları

Kategori: Edebiyat Yazar: Hilmi Yavuz Yayınevi: Boyut Yayın Grubu

Okuma Notları

  • Yayın Tarihi: 01.01.1996
  • ISBN: 9789755210490
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 303
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
1982 yazında Le Monde des Livres, ünlü yazarlar arasında bir soruşturma açtı: Tenez-vous un journal intime? (Özel bir günlük tutuyor musunuz?) Yanıt verenler arasında Michel Tournier de vardı. Tournier'in Günlüklerinden bir bölüm de yayımlanmıştı o yanıtla birlikte: "Pages Extime"i yakıştırmasını anlamlı bulmuş ve şöyle düşünmüştüm: Yayımlanmak üzere yazılan Günlükler, niçin "intime" olsunlar? Ben de "Okuma Notları"nı yayımlamak üzere yazıyorum. Bu yüzden bir "Jurnal İntime " olmayacak yazılarım. Okuma Notları, bir deneme ya da makale olmaya çabalamış, ama olamamış (adı üstünde!) "notlar"dan oluşuyor. Üç yıl boyunca (1989-1992) her ay Gösteri Dergisi'nde aksatmadan sürdürdüm bu "notlar"ı; daha sonra da, kısa bir aradan sonra, Varlık'ta yazmaya başladım. Bundan sonra da sürdüreceğim. Okurun kolayca fark edebileceği gibi Okuma Notları, tam bir kırkambar’dır! —Ve çekinmeden söylemeliyim, oldukça dikkatli, külyutmaz bir okur'un notları'dır. Öyleyse bu kitap, okur'dan okura'dır. Bu okur'dan ötekine'dir. Ya da, bir okur'un ikinci yüzü'dür, de denebilir. Okur, bu kitapta kendi notlarını bulursa, Janus'un maskesi tamamlanmış olacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Okuma Notları PDF 12.58 MB İndir
Okuma Notları EPUB 14.06 MB İndir
Okuma Notları MOBI 11.10 MB İndir
Okuma Notları ODF 11.84 MB İndir
Okuma Notları DJVU 14.79 MB İndir
Okuma Notları RAR 9.62 MB İndir
Okuma Notları ZIP 8.88 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bir yazarın kılavuzluğunda kitaplara yolculuk yapmak bilinmeyen bir ülkeye yolculuk yapmaya benziyor. Sayın Hilmi Yavuz bu eser sayesinde beni pek çok kitapla tanıştırdı. Alberto Manguel’in Okuma Günlüğü’ne çok benziyor. Keyifle okudum.


Hilmi Yavuz ne yazarsa yazsın hemen okurum. Şiir, deneme, felsefe, anı ve diğer türler fark etmez. Bu kitap benim için gayet önemliydi.


İnsan bu kitabı okurken Hilmi Yavuz’un gerçek bir aydın olduğunu çok iyi anlıyor.


nasıl mı not almak lazım okurken… okuyun ve öğrenin Hilmi Hocamızdan .. tebrik ediyorum tam bir şaheser 🙂


Hilmi Yavuz gibi bir kişinin okuma notlarını okumak, okuyan kişide farlı bir dünyaya yelken açmanın tarihimize olan bir seyahate çıkmanın değişik bir formudur diyorum tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*