Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Doç. Dr. Haluk Berkmen Yayınevi: Sistem Yayıncılık

Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf

Tanıtım Bülteni
Günümüzün modern bilimleri bize yeni açılımlar ve farklı yaklaşımlar sunuyor. Fizik dünya ile ilgilenen pozitif bilimlerin sınırında bilim ile tasavvuf ortak bir düşünce şeklini işaret ederek bütünsel bir bakışa kapı aralıyor. Kuantum kuramının felsefi açılımını günümüz insanının düşünce ve davranışlarına uyguladığımızda “Kuantum Bilgeliği” şeklinde tanımlanabilecek yepyeni bir bakış açısı karşımıza çıkarıyor.Bu kitapta sadece Kuantum kuramından değil, doğadaki karmaşadan, fraktallerden, belleğin holografik yapısından, temel parçacıkların sicim kuramından, sibernetik sistemlerden, yapay zekâdan ve ışıktan hızlı hareket eden takyonlardan söz ediliyor. Düşüncenin farklı boyutlarını oluşturan ve kadim bilgeliğin parçası olan Tao öğretisi ile Şamanlık da bu arada ihmal edilmiyor. Şaman mistisizminden söz ederken Asya’dan Meksika’ya kadar yaygın bir coğrafyada binlerce yıl etkin olmuş bir kültürün izleri sürülüyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf PDF 6.23 MB İndir
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf EPUB 6.96 MB İndir
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf MOBI 5.49 MB İndir
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf ODF 5.86 MB İndir
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf DJVU 7.32 MB İndir
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf RAR 4.76 MB İndir
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Fizik kurallariyla bilimsel temeller verilerek kuantum aciklanip,tasavvufla, madde otesiyle baglanmis. Bazi yerlerde anlasilmasi guc de olsa, guzel bir kitap. Kisisel gelisim kitaplarinda surekli bahsedilen kuantumun bilimsel aciklamasi mevcut.


Her ne kadar adı Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf olsa da içeriği sadece kuantum ve tasavvufla sınırlı değil.Bilimde gelinen son noktalar yanında,tasavvuftan ayrı olarak doğunun tasavvufu olan doğu bilgeliğinden de söz edilmiş.Bilimsel açıklamalar her ne kadar kitabın sayfaları çevrilirken zormuş gibi gözükse de yazar çok basit çizimlerle konuyla ilgilenen veya ilgilenmeyen herkesin anlayacağı basitlikte anlatmış.Keza bilimsel gelişmelerin ve teknolojinin bizi getirdiği ve bizden götürdüğü noktalardan bahsederken,bu açığımızı dengeleyeceğimiz tasavvuf ve diğer kültürlerdeki karşılığı olan öğretilerle bağlantısını gayet iyi açıklamış.Fizik ve metafiziğin birbirini reddeden noktasından çok birleştiren noktası olan kuantum biliminin ve tasavvufun aynı gerçeğin farklı yüzleri olduğunu göstermiş.Mevlana,Yunus Emre nin anlattığı gibi ihtiyacımız olan bireysel ve toplumsal moral değerlerinin, gittikçe maddeci olan toplumsal değerlerin yanında yeniden keşfedilmesi gerektiğini hatırlatan çok güzel bir eser…


Çok fazla bilimsel ve teknik. İlgi duyan herkese ağır gelebilir ve herkesin faydalanacağı ölçüde basit değil. Teknik donanım açısından yeterlilik gerektiren bir kitap.


Madde ve ötesini anlamak ve anlamlandırmak; hayatın bu kadar sığ, geçici olmasına mana vermek ve insan aklının ve bilmin bizi nereye götürdüğüne daha geniş bir perspektiften bakma fırsatı veriyor. Bu kitabı okumak olup biteni anlamak için maça 1-0 önde başlamak gibi bir duygu yaşattı bana.. Bu eseri okuduktan sonra şiddetle birileriyle konuları paylaşmak ihtiyacı hissediyorsunuz.. İnsanın algısının sınırlarının yetersizliğini kavrayacak fizik ve ötesine (metafiziğe) ön yargısız yaklaşacaksınız.. İnanç boyutunda ezberleri ve kalıpları içini doldurma fırsatı veriyor.. Kütüphanemin en kıymetlilerinden. Bütün okurlara saygılarımla…


Kitabı elime aldığımda çok karmaşık şeylerle karşılaşacağımı sanmıştım ama aslında çok güzel bi anlatım var.Kitabı okurken hiç sıkılmadım piyasadaki birçok kitaptan daha iyi ve okunası bir kitap.Tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*