Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Cehennem Yolu

Kategori: Çocuk Kitapları Yazar: Max Allan Collins Yayınevi: Aksoy Yayıncılık

Cehennem Yolu

  • Yayın Tarihi: 01.12.1998
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 296
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 15 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Bazı şehirlerin sahipleri vardır. Onların izni olmadan, orada kuş uçmaz. Yoksa kanatları kırılır. Minik kuşların kanatlarını kıran gangster çetelerinin adı "mafya"dır.Bir mafya öyküsüdür bu. Mekan Chicago'dur, zamansa buhranlı yıllar...Alkol ve kanın durmadan aktığı, silahların, rüşvetin, gangsterlerin "racon" kestiği bir şehir. En tepedeki "baba", Al Capone... Ve Capone'un korku yayan tetikçisi, Michael O'Sullivan. Ya da dost-düşmanları tarafından bilinen ismiyle "Ölüm Meleği"...O'Sullivan'ın sekiz yaşındaki oğlu bir mafya hesaplaşmasına tanık olunca, baba-oğul kendilerini tüm zamanların en acımasız gangsterleriyle savaşırken bulurlar... Ölüm emri; silah, kan, gözyaşı ve bir ömrü içten içe parçalayan dram, dramlar...Öykünün yazarı Max Allan Collins, yazdığı cinayet romanları "True Detective" ve "Stolen Away" ile "Private Eye Writers of America's Shamus Award" ödülünü iki kez kazandı. Çizer Richard Piers Rayner ise "Cehennem yolu"nun sanatsal çalışmaları için tam dört yıl harcadı. Öykünün, özellikle Chicago görüntüleri eşsiz birer sanat örneği olarak kabul edilmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cehennem Yolu PDF 12.29 MB İndir
Cehennem Yolu EPUB 13.73 MB İndir
Cehennem Yolu MOBI 10.84 MB İndir
Cehennem Yolu ODF 11.56 MB İndir
Cehennem Yolu DJVU 14.45 MB İndir
Cehennem Yolu RAR 9.39 MB İndir
Cehennem Yolu ZIP 8.67 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


“Bir kitap nedir ve nasıl olmalıdır?” sorusunun cevabı işte bu kitap. Bu çizgi romanda bir okuyucunun bulmak isteyeceği her şey mevcut. Tetikçi olan bir baba iş üstündeyken oğlu buna tanıklık eder ve her şey bundan sonra başlar. Frank Nitti’lerden Al Capone’lere kadar ünlü mafyalarda eşlik ediyor bu olaya. Ayrıca kitabın filmi Azap Yolu olarak çekildi. Çizimleri es geçmemek gerekiyor. Renklendirme olmamasına rağmen o çizgiler o figürler muhteşem. Okumaya doyamadım.


Max Allan COLLINS özellikle yazdığı Er Ryan’ı Kurtarmak kitabı ile geniş çevrelerce tanınmış ve ödül kazanmış bir yazar. 1930’lı yıllarda Amerikada’ki mafyaları ele alan kitap yakın zamanda “Azap Yolu” ismi ile de sinema diline aktarılmış. Çevrede “Ölüm Meleği” namı ile meşhur olan mafya tetikçisi Michael Sullivan’ın mafya babasının oğlu ile ortak işledikleri bir cinayetine tanık olan büyük oğlu Michael Sullivan, Jr.’ın hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Mafya babasının oğlu Connor Rooney’in cinayete tanık olan çocuğu ortadan kaldırmak üzere gittiği evinde tetikçinin eşi ve küçük oğlunu (küçük çocuğu büyüğü zannederek) öldürmesi tetikçi Sullivan ile Mafya’yı karşı karşıya getirir. Bu noktada çok sevdiği ve babası yerine koyduğu mafya babası John Rooney ile , ki o da tetikçisini oğlu gibi hatta daha fazla sevmektedir, düşman olmak durumunda kalan tetikçi Sullivan’ın psikolojik savaşları okumaya değer. Birçok tasvir ile zenginleştirilen öyküye isim veren Perditition ise tetikçinin büyük oğlunun teyzesi Sarah’ın çiftliğinin bulunduğu yer olarak dikkatimizi çekiyor. Sonuna kadar akibetinin tam olarak ne olacağı meçhul olan bu öyküyü okurken zevk alacağınızı düşünüyorum. Sade bir özetleme ile eser bir baba ile oğlunun akıllara durgunluk verecek kovalamaca hikayesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*