Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Amidi’de Bilgi Teorisi

Kategori: Tarih Yazar: Prof. Dr. Emrullah Yüksel Yayınevi: Işaret Yayınları

Amidi’de Bilgi Teorisi

  • Yayın Tarihi: 01.04.1991
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 175
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
Bu çalışma, kelam ilmine giriş teşkil eden bilgi meselesini ele almaktadır. Bilgi teorisinin felsefede ancak on dokuzuncu asrın ikinci yarısından beri bağımsız bir mesele olarak ele alınışı, klasik devirden beri kelam kitaplarının giriş kısmında yer alan bu meselenin bugün kelam ilmi açısından da incelenmesini gerekli kılmıştır. Bilgi teorisini ele alan bu çalışma incelendiğinde, Peygamber Efendimiz'in "Yarabbi! İhtilaf edilen eşyada gerçeği (hakkı) izninle bana göster." (Sahih-I Müslim) duasının değeri daha iyi anlaşılacaktır. Yine bu incelemede İslam Düşüncesini temsil eden kelam bilginlerinin, ta eskiden beri, bilgi teorisi konusundaki görüşleriyle bugünkü modern ilmin vardığı "kesinsizlik prensibi" ile tam bir uyum halinde olduğunu görürüz. Bu kitap Osmanlıca tabirle marifet meselesini (bilgi teorisini) işlerken aynı zamanda bu konuda belli başlı İslam bilginlerinin fikirlerini de gözler önüne serme imkanı verecektir. Öte yandan bu eserde Kur'an-ı Kerim'de geçen "bilgi" kavramı üzerinde durulduğu gibi ayrıca çeşitli felsefi sistemlerin bilgi görüşlerine de yer verildiğinden bu konuda bütün fikirler arası bir karşılaştırma da sağlanmış olacaktır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amidi’de Bilgi Teorisi PDF 7.26 MB İndir
Amidi’de Bilgi Teorisi EPUB 8.12 MB İndir
Amidi’de Bilgi Teorisi MOBI 6.41 MB İndir
Amidi’de Bilgi Teorisi ODF 6.84 MB İndir
Amidi’de Bilgi Teorisi DJVU 8.54 MB İndir
Amidi’de Bilgi Teorisi RAR 5.55 MB İndir
Amidi’de Bilgi Teorisi ZIP 5.13 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ülkemiz sınırları içerisinde yaşamış ama ülkemizde yeterince tanınmayan bir değeri bize yakından tanıtan bir eser. Bilgi ve bilginin kaynağı ile ilgili görüşleri Amidi’den çok önce ve sonra yaşamış düşünürlerin görüşleri ile karşılaştırılıyor. Amidi’nin akıl, bilginin değerleri ve bilgi türleri ve akıl yürütme hakkındaki fikirlerini anlatırken felsefe ve mantıka katkısını öğrenebileceğimiz nadir kaynaklardan biridir.


kelam ilminde önemli bir otorite olan Seyfeddin Amidinin, iman bilgi ilişkisi üzerine, imanı elde etmede, bilgiye ulaşmada, aklın değerini ortaya koyan kelam alanındaki önemli bir eseri. Bu alanla ilgilenenlere tavsiye olunur


yazım açısından çok kaliteli olmasada faydalı bir eser. tavsiye ederim.


Bu kitabı okurken henüz başlarında sıkılmaya başladım sonunu zor getirdim. Bilgi birikiminize katkı yaptığı kesin fakat sürükleyici bir anlatım beklemeyin.


bilginin mahiyetini merak edenler için oldukça kapsamlı bir kitap. her ne kadar dili biraz zor anlaşılır olsa da ve anlamak için biraz özel bir gayret gerektirse de felsefe ve kelam ile ilgilenenler için önemli bir eser olduğuna inanıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*