Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Karanlıktakiler Gözükmez

Kategori: Edebiyat Yazar: J. Mario Simmel Yayınevi: Everest Yayınları

Karanlıktakiler Gözükmez

Tanıtım Bülteni
Soğuk Savaş dönemini ele alan casus romanlarıyla tüm dünyada en çok okunan yazarlar arasında yer alan J. Mario Simmel, politik tavrı ile de etkin olmuş bir yazar. 12 Eylül sonrasında Türkiye'deki politik baskıyı protesto etmek için kitaplarının Türkçe yayımlanmasına izin vermemiş ve bu yasağı ancak 2008 yılında kaldırmıştı.Geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Simmel'in en sevilen romanlarından biri olan Karanlıktakiler Gözükmez, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerika ile Rusya'nın Tahran'da dünyayı aralarında paylaşmak üzere yapmış oldukları gizli bir anlaşmayı ortaya çıkarmak için bir avuç insanın vermiş olduğu mücadeleyi anlatıyor. Kitapta Simmel, tarihi gerçeklerin eşliğinde yine macera ve romantizm dolu bir dünya yaratıyor.Karanlıktakiler Gözükmez, ilaç bağımlısı TV programcısı Daniel ile yaşamının sonuna geldiğini düşündüğü bir anda beklenmedik şekilde hayatına giren Mercedes'in umut dolu dünyalarının nasıl umutsuzluğa sürüklendiğinin çarpıcı bir öyküsü..."Koşarak bahçeyi geçti. Güneşte yanan evin arkasına koştu. Açık pencereden aşağı kilere indi. Şömine odunlarının arkasına gizlendi. Gömleği ve pantolonu terden vücuduna yapışıyordu. Yüzünden terler zeminin taşlarına damlıyordu. Birkaç dakika sonra sakinleşti. Nefes alışı da normalleşti. Yanındaki çantayı açtı. Springfield'ın parçalarını birbirine geçirdi. Sonra tabancayla tüfeğin susturucularını taktı. Eve girecekler ve her yanı arayacaklar diye düşündü."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Karanlıktakiler Gözükmez PDF 6.23 MB İndir
Karanlıktakiler Gözükmez EPUB 6.96 MB İndir
Karanlıktakiler Gözükmez MOBI 5.49 MB İndir
Karanlıktakiler Gözükmez ODF 5.86 MB İndir
Karanlıktakiler Gözükmez DJVU 7.32 MB İndir
Karanlıktakiler Gözükmez RAR 4.76 MB İndir
Karanlıktakiler Gözükmez ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


kitap Simmel’in klasik konularından alkol ya da hap kullanan kahraman eski aşklar ve arka planda bu kez 2.dünya savaşının fonu. eh, idare eder.


Diğer Simmel kitapları gibi bu kitaptada macera, heyecan, gerilim dolu bir hikaye yaratmış Simmel bizlere ve yine savaş döneminde yaşanıyor bu hikaye tabi.


Yazarın kitabın Türkiyede yayınlanmasına izin vermemesi isabet olmuş bence. Bu kitabını referans alırsak fazla birşey kaybetmediğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Okunsa da olur okunmasa da.


Karanlıktakiler Gözükmez gerçekten son derece iyi kurgulanmış bir casusluk romanı. Gerçek kişiler üzerine konumlandırılmış hikaye kişiyi etkisi altına alıyor. Ancak casusluk romanlarından alışık olduğumuz aksiyon ve heyecan kitapta neredeyse hiç yok. Yayıncılar da bu eksikliği görmüş olacaklar ki özetin sonuna “Koşarak bahçeyi geçti” ile başlayan kısa paragrafı koymuşlar. Halbuki o paragraf 656 sayfalık kitabın 574’üncü sayfasında! Kitabın dili akıcı ve hikaye sürükleyici. Ancak heyecan ve aksiyondan çok İkinci Dünya Savaşı’na ilişkin politik bir casusluk romanı okumak isteyenlere tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*