Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Portekiz Mektupları

Kategori: Edebiyat Yazar: Anonim Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Portekiz Mektupları

Tanıtım Bülteni
Dünyanın belki de en fazla tartışılan, kurcalanan ve okunan beş mektubudur bu kitaptakiler. Acaba bu mektuplar sahici mi? Bunları gerçekten Portekizli bir rahibe mi yazmış? Sevgilisi kimmiş; mektupları Fransızca'ya kim çevirmiş? Yaklaşık dört yüzyıl boyunca "Portekiz Mektupları" yukarıdaki kışkırtıcı soruların ördüğü bir ilgi halesiyle çevrelendi; edebiyat araştırmacıları, din adamları, tarihçiler ve hatta felsefeciler, bu arada hiç kuşkusuz okuyucular, aslında çok sıradan görünen bir kurguya dayalı bu kitabı merakla ele aldılar. Ama "Portekiz Mektupları"nın klasikleşen ilgi çekiciliği sadece bu kuşkulardan kaynaklanmıyor; nitekim günümüzde "kitabın esrarı" çözülmüş sayılabilir. Gene de kitap, kadın-erkek ilişkilerinin tarihi boyunca taşınan başka "esrar"ları konu edindiği ya da ortaya döktüğü için hala ilginçtir. Bizler, bu çağın kadın ve erkekleri de, sıradan ama bir o kadar da eski ve karmaşık bu labirentlerde dolaşmayı sürdürüyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Portekiz Mektupları PDF 6.23 MB İndir
Portekiz Mektupları EPUB 6.96 MB İndir
Portekiz Mektupları MOBI 5.49 MB İndir
Portekiz Mektupları ODF 5.86 MB İndir
Portekiz Mektupları DJVU 7.32 MB İndir
Portekiz Mektupları RAR 4.76 MB İndir
Portekiz Mektupları ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Portekiz Mektupları PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Umarım bu mektuplar gerçekten bir rahibe tarafından yazılmıştır. Çok duygu yüklü, sürükleyici ve sonrasında ise merak uyandıran mektuplar. Bir kadının, din veya dili NE OLURSA OLSUN, bir erkeğe olabilecek en ihtiraslı duyguları mektuplara yansımış. Çok beğendim.


ilginç bir kitaptı. mektuplar insanı içine çekiyor. kitap bittikten sonra da düşünmeye devam ediyorsunuz mektuplar hakkında


mektup okumayı seviyosanız mutlaka alın. severek okudum. ve çok gizemli bi hikaye bence. keşke daha fazla mektup olsaydı.


Ilk olarak 17. Yüzyılda yayınlanmış ve yayınlandığı tarihten günümüze kadar üzerinde konuşulmuş, çevirisini yapan Ayşe Gür’ ün müthiş sunuşu ve kim tarafından yazıldığı hâlâ daha netleşmemiş ( bir rahibe tarafından yazıldı deniliyor) 5 mektuptan oluşan bir eserdir. Mektuplar o kadar tartışılmış ki, bu tartışmaya kimler dahil olmuş görelim.


Mektuplar üzerine tartışılacak şeyler var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*