Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Eugenie Grandet

Kategori: Edebiyat Yazar: Honore de Balzac Yayınevi: Oda Yayınları

Eugenie Grandet

  • çevirmen: Erdoğan Alkan
  • Yayın Tarihi: 30.10.1998
  • ISBN: 9789753851022
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 232
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Balzac'ın İnsanlık Komedisi'nin ilk ve en güzel romanlarından biri olan Eugenie Grandet, 1833'de tamamlanmıştır. Klasik bir yalınlıkla anlatılan öyküde, bir taşra kendi olan Saumar'da bir ev merkez alınarak, devrim sonrası Fransa'sı büyük bir duyarlılıkla sergilenmektedir. Altına olan kara tutkusunun boğucu gölgesinde karısı ve kızıyla birlikte yaşamaktadır Grandet.Grandet'in kızı Eugénie, kuzeni Charles'in gelişiyle kendi tutkusuna düşer. Bunu izleyen trajedi, Balzac'ın kaleminden, alayla ve ruh çözümleriyle anlatılır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eugenie Grandet PDF 9.63 MB İndir
Eugenie Grandet EPUB 10.76 MB İndir
Eugenie Grandet MOBI 8.50 MB İndir
Eugenie Grandet ODF 9.06 MB İndir
Eugenie Grandet DJVU 11.33 MB İndir
Eugenie Grandet RAR 7.36 MB İndir
Eugenie Grandet ZIP 6.80 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Belki de Fransız edebiyatında sıkça rastladığımız bir tema ‘cimrilik’. Bu temelden yola çıkarak insan doğasını gözler önüne seriyor BALZAC. Doğal olarak eksinin karşısında bir de artı olması gerekiyor; işte o da Eugenie Grandet’in ta kendisi. eseri daha Doğu edebiyatından yorumlamak isteseydik ‘sabır, tevekkül, nefs’ gibi kavramlardan yola çıkabilirdik.


Bu kitapta cimriliğin boyutlarını görecek, zıt karakterdeki baba ve kızın yaşam serüvenine şahit olacaksınız. Kitabı okurken kafanızı kaldırıp çevrenize baktığınızda belki de Grandet Baba’yı göreceksiniz. Zevk alarak okuyacağınız ve arkadaşlarınıza tavsiye edebileceğiniz mükemmel bir eser…


klasik yazarların en iyisi olmasına karşın balzac ın en sıkıcı kitabı belkide. bi ara tv de siyah beyaz çekilmiş filmini de izledim. sanırım yeterince türk filmi izlemiş olduğumdan çok tanıdık ve sıkıcı geldi öykü. ama yok edebi olarak değerlendireceğim diyorsanız o zaman okuyun tabi.


Cimri Bay Grandet’in kalıplaşmış cimriliğini şaşkınlıkla gözlemlerken zavallı Eugenie’nin kaderinin büyük bir gerçekçilikle okuyucuya aktarılması belkide realizmin en güzel örneği. Balzac’ın gerçekliğini tadarken aynı zamanda Fransa’nın taşra hayatı ile ilgili genel bir bakış açısınada sahip olacaksınız. Kitap kimi zaman sıkıcı bir hal alsada bu aslında kitaba bağlı bir sıkıcılık değildir. Bu sıkıcılık hayatın içindeki gerçekliğin sıkıcılığı ve kısırdöngüsüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*