Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Destur ya Sefalet

Kategori: Edebiyat Yazar: Fahri Erdinç Yayınevi: Yordam Kitap

Destur ya Sefalet

Tanıtım Bülteni
Sabahattin Ali’nin isteklendirmesi ile öyküye yönelen ve ilk öykülerini onun gözetiminde yazan, dönemin ustalarınca alkışlanan, Varlık dergisince düzenlenen ve Orhan Kemal’in birinci olduğu yarışmada ikinci olan bir öykücü Fahri Erdinç. “Öykücülüğümüzde bir aşama olmaya aday” olarak karşılanan bir yetenek. 1945 yılında başlayan bu öykücülük serüveni 1949’da Erdinç’in Türkiye’den kaçmak zorunda kalışıyla kesintiye uğradı. Bu kitap, yazarın 1945-49 yılları arasında, Türkiye’den ayrılmadan önce yazdığı öykülerini kapsıyor. Çoğu eski dergi sayfalarında kalmış bu öyküler, edebiyat araştırmacısı Mehmet Ergün’ün titiz çalışmasıyla bir araya getirilip yayına hazırlandı. Okuyuculara emek duyarlıklı, sıcak, geleneksel öykünün tadını duyumsatacak usta işi örnekler.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Destur ya Sefalet PDF 6.23 MB İndir
Destur ya Sefalet EPUB 6.96 MB İndir
Destur ya Sefalet MOBI 5.49 MB İndir
Destur ya Sefalet ODF 5.86 MB İndir
Destur ya Sefalet DJVU 7.32 MB İndir
Destur ya Sefalet RAR 4.76 MB İndir
Destur ya Sefalet ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


“Öykücülüğümüzde bir aşama olmaya aday” olarak karşılanan bir yetenek.


Yazarın başarılı bir dili var, çok beğendim bu kitabı


bu yazar dsha çok reklamı hakediyor süperdi


Öykücülüğümüzün önemli adlarından Fahri Erdinç’in otuz öyküsünün toplandığı Yordam Yayınları arasında çıkan yapıtın adı Destur Ya Sefalettir. Yapıtı Mehmet Ergün yayına hazırlamıştır. Ergün bununla da kalmayıp yazar ve öykülerle ilgili açıklayıcı bilgiler de vermiştir.


İsmi çok tanınmamış olabilir ama eserlerini okuyunca pişman olmayacağınız bir yazar Fahri Erdinç. Destur Ya Sefalet, yazarın bizzat yaşadığı, gözlemlediği olaylardan yola çıkarak yazdığı öykülerden oluşuyor. Samimi bir dil, akıcı bir üslup ve cumhuriyetin ilk yıllarına ait toplumsal yapıyı yansıtan olaylar… Şapka İnkılabı sonucu fes yerine şapka takması beklenirken fesinde direnen ve bu alışkanlığı nedeniyle fesli sokağa çıkamama durumlarıyla karşılaşan saatçi Ali Efendi, salgın bir hastalık sonucu ailesini kaybedip bir başka aileye evlatlık alınan ve sonra da sokaklarda yaşamak zorunda kalan, çıplak gezmesi sonucu taşlanan, serserilerin zevk ateşlerini üstünde söndürdükleri Bacı ve daha nicesi… Güzel öyküler, güzel bir üslup ve geçmiş zamanda yaşanmış ama günümüzde de etkisi değişerek de olsa görülen nice olaylar… Ayrıca, Yazar’ın hayatından ayrıntılar bulunan Acı Lokma romanında da rastlayacağımız öyküler. İyi okumalar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*