Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sanatçının Yolu

Kategori: Diğer Yazar: Julia Cameron Yayınevi: Butik Yayıncılık

Sanatçının Yolu

Tanıtım Bülteni
İçinizde bilmediğiniz bir sanatçı vardır... Eğer biliyorsanız, evrenin başlangıcından beri biliyorsanız hemen evet deyin.Mevlana Celaleddin RumiHer çocuk bir sanatçıdır. Sorun, büyüdükten sonra da sanatçı olarak kalabilmektir.Pablo PicassoSanatın süreç olduğunu anımsayın. Süreç eğlenceli olmalıdır. “Tek varış vardır, o da yolculuğun kendisidir” sözü bizim için “Yaratıcı çalışmamız aslında zaman içinde kendini göstermekte olan yaratıcılığımızın kendisidir” şeklinde algılanmalıdır.Eğer yazarak, resim yaparak, şarkı söyleyerek, oyunculuk yaparak, yöneterek daha mutlu oluyorsanız Allah aşkına bunu yapın.Yaratan bizi yaratıcı yaptı. Yaratıcılığımız Tanrı'dan gelen bir hediyedir. Onu kullanarak biz de Tanrı'ya hediyemizi göndeririz.Yaratıcılığın merkezinde gizem vardır. Ve aynı zamanda şaşırtıcı şeyler. Yaratıcı olmak istiyorum dediğimiz zaman sıklıkla, üretken olabilmeyi istiyorum demeye çalışıyoruz. Yaratıcı olmak zaten üretici olmak demektir ama yaratıcı süreç ile işbirliği yaparak, onu zorlayarak değil.Fikir oluşturmak ekmek pişirmeye benzer. Bir fikrin kabarmaya ihtiyacı vardır. Eğer başta onu aşırı kurcalarsanız, sürekli kontrol ederseniz kabarmaz. Pişmekte olan bir ekmek veya bir kek, fırının karanlığında ve güvenli ortamında uzun süre kalmak durumundadır. Fırını zamanından önce açın, ekmek çöker veya kekin ortasında, tüm buhar kaçıp gittiği için bir delik oluşur. Yaratıcılığın saygın bir suskunluğa ihtiyacı vardır.En iyi fikirlerin bu şekilde çıktığı bir gerçektir. Bırakın onlar karanlık ve gizem içinde gelişsinler. Bilincimizin çatısında oluşsunlar. Sayfaya damlacık halinde düşsünler. Bu yavaş ve görünürde gelişigüzel damlamaya güvendiğimizde bir gün aniden “İşte, demek bu imiş!” diye şaşırabiliriz.Yaptığımız tüm sanat çıraklıktır. Sanatın büyüğü, yaşamdır.M. C. Richards
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sanatçının Yolu PDF 6.23 MB İndir
Sanatçının Yolu EPUB 6.96 MB İndir
Sanatçının Yolu MOBI 5.49 MB İndir
Sanatçının Yolu ODF 5.86 MB İndir
Sanatçının Yolu DJVU 7.32 MB İndir
Sanatçının Yolu RAR 4.76 MB İndir
Sanatçının Yolu ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sanatçının Yolu PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Çok ama çok iyi. Bu zamana kadar niçin okumamışım dediğim bir kitap oldu. Sanatla iç içe yaşayan ya da uzaktan yakından ilgilenen herkesin arayışlarında yol rehberliği edecek bir kitap.


ilk satırlarda acaba okusam mı dedim.sonra ise bir solukta ilk odev bolümünü okudum.şimdi onları yapmak için zamanımı bekliyorum…elbet güzel olacak.benim için şimdiden ufuk açıcı ve dili keyifli,anlaşılır.


Varsa yargılarınızı kenara koyup tanışmanız gereken bir kitap. Alıştırmalarla ve farkındalık uygulamalarıyla dolu. Ben alıştırmaları hafta hafta yapmadım, hoşuma gidenleri işaretledim. Bu kitabın en güzel getirisi Sabah Sayfaları oldu. Yazı, sanat, zanaat, iş her ne yapıyorsanız gündelik hayatınızda ona entegre edebileceğiniz kolay pratikler sunuyor. Yaptığınız şeye biraz daha sevgi ve farkındalık katmak istiyorsanız çekinmeden alın. Puntosu yaygın olandan daha küçük ve bazı imla hataları mevcut. Ben okurken çok sorun etmedim ama belki yeni baskılarda gözden geçirilebilir.


Bol egzersizli bir kitap, kaçmadan oturup yapmak lazım. Sabah yazmaları bile bende o kadar işe yaradı ki, hatta şu an bu kitap için okuma grupları kurdu insanlar.


Kitapta her insanın içindeki -yaratılıştan gelen- sanatçıyı uyandırmanın ve harekete geçirmenin yolları birtakım tekniklerle anlatılıyor. Bu teknikleri uyguladıktan sonra kendinizle aranız daha iyi olacak diye düşünüyorum, kendimden yola çıkarak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*