Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ortanın Solu

Kategori: Siyaset Yazar: Bülent Ecevit Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Ortanın Solu

Tanıtım Bülteni
“Bir insanın düşüncesi baskılardan kurtulabilir ve kişiliği serbestçe gelişebilirse, eğitim ve yeteneğine göre eğitim görebilirse, erişebileceği bir düzey vardır. Herkesin o düzeye erişmesine imkân vermeyen bir devlet düzeni, insanlığa aykırıdır. Bazı insanların o düzeye erişmelerine imkân verip bazılarını bundan alıkoyan bir devlet ve toplum düzeni ise hem insanlığa, hem adalete aykırıdır.Ortanın solunda tutum ve davranış:İnsanlar üzerinde her türlü baskıyı reddettiği, insanları kendi yaşama ve çalışma şartlarının hâkimi kılmak istediği için demokratiktir,İnsanları, imkân eşitsizliğinden ve yaşama şartlarında adaletsizlikten kurtarmak istediği için sosyal adaletçidir,İnsanlarda saklı bütün manevi ve maddi gücü harekete geçirmek, insanları yaşama ve çalışma şartlarına yön verici duruma getirmek istediği için de devrimcidir.”CHP’nin 1965 seçim yenilgisinden sonra, parti içinde bir süredir dile getirilen ancak belli bir içeriğe sahip olmayan “ortanın solu” düşüncesinin tartışıldığı toplantılar düzenlenmiştir. Önce Ecevit’in çevresindeki sınırlı sayıda kişiyle başlayan bu toplantıların katılımcı sayısı, daha sonra artmış ve tartışmalar sistematik hale getirilmiştir. Bu tartışmalar sonucunda netleşen görüşlerin ifade edilmesine karar verilmiş ve elinizdeki ünlü Ortanın Solu kitabı, Ecevit tarafından kaleme alınmıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ortanın Solu PDF 6.23 MB İndir
Ortanın Solu EPUB 6.96 MB İndir
Ortanın Solu MOBI 5.49 MB İndir
Ortanın Solu ODF 5.86 MB İndir
Ortanın Solu DJVU 7.32 MB İndir
Ortanın Solu RAR 4.76 MB İndir
Ortanın Solu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitap bir çok şeyi anlamaya fazlasıyla yetiyor.Tavsiye ederim.


bülent eceviti anlamak ve siyaset hakkında düşüncelerinizi geliştirmek adına gerçekten çok düzel bir kitap. bu kitabı okuduğunuzda türkiye siyasetinde ki sağ-sol anlayışınıza farklı bi yorum katabilirsiniz


Bülent Ecevit’in görüşlerini ve düşüncelerini kâğıda dökme konusundaki ustalığını gördüğümüz kitaplarından bir tanesi. Keşke günümüz siyasetçileri de kendi görüşlerine bizi inandırma, etkileme, hatta ikna etme konusunda sözden ziyade yazıya girişseler. Ortanın solu kitabı: Ulusal Sol politikasının dünü…


1965 seçimleri öncesi İsmet İnönü’nün Ortanın Solu açıklaması ile CHP’nin girdiği süreci, Bülent Ecevit ideolojik ve niteliksel olarak bu kitapta tam olarak anlatmış ve Ortanın Solu’nun prensiplerini ilkelerini sınırlarını açıklamıştır.


bülent eceviti ortanın solu oluşumu içindeki yeri ve harekete sağladığı ivmeyi anlattığı bir kitap.Çoğu zaman Bülent Ecevitin fikirlerinin nedenli doğru yada ne denli yanlış oldğunu okuyucu kendi içinde tartabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*