Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Politik Psikoloji

Kategori: Psikoloji Yazar: Abdülkadir Çevik Yayınevi: Dost Kitabevi

Politik Psikoloji

Tanıtım Bülteni
Politik Psikoloji büyük grupların, kitlelerin, ulusların birbirleriyle olan ilişkilerini ele alarak bu ilişkilerde rol oynayan yan psikolojik etmenleri değerlendirmektedir. Politik psikoloji, bunun yanı sıra, büyük gruplar ve uluslarla bunların liderlerini ve liderler arasındaki ilişkilerin psikolojik boyutlarını incelemektedir.Psikoloji çok geniş uygulama alanı olan bir bilim dalıdır. Örneğin, gelişim psikolojisi, davranış psikolojisi, analitik yönelimli psikoloji gibi. Politik psikolojinin sorunlara yaklaşım yöntemi eklektik ve entegratif anlayışla derinlik analitik) psikolojisinin temeline dayanmaktadır. Bu nedenle, ulusal ve uluslararası ilişkilerdeki davranışların yüzeysel değerlendirmesi ve görünür psikolojik sorunlardan daha çok, altta yatan, derinlemesine incelemeyle anlaşılan motivasyonlar politik psikolojinin çalışma alanıdır ve bu kitap da bu konuya odaklanan ilk çalışmalardan biri olarak öne çıkmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Politik Psikoloji PDF 6.23 MB İndir
Politik Psikoloji EPUB 6.96 MB İndir
Politik Psikoloji MOBI 5.49 MB İndir
Politik Psikoloji ODF 5.86 MB İndir
Politik Psikoloji DJVU 7.32 MB İndir
Politik Psikoloji RAR 4.76 MB İndir
Politik Psikoloji ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Türkiye’de az çalışılan bir konu olduğu için Vamık Volkan’dan sonra bence edinilmesi gereken kitaplardan birisi.


Terörün psikolojisi konusunda, özelde ise PKK terörü ve liderinin psikolojisi konusunda, bilgi edinebileceğiniz özgün bir kitap. Şu uyarıda da bulunayım; kitabın “Politik Psikoloji” ismine bakıp da politikanın veya politikacıların psikolojisini anlatan bir kitap olarak düşünmeyin.


İsmi nedeniyle ilgi duyduğum ve psikoloji biliminin politikaya uyarlaması diye düşünerek aldığım bir kitap fakat hayal kırıklığa uğradım çünkü kitap ağırlıklı olarak yazarın terör sorununa bakışını içeren öznel bilgilerden oluşmakta.


Prof. Dr. Vamık Volkan’ın öğrencisi ve Politik Psikoloji Derneği kurucu başkanı olan Prof. Dr. Abdülkadir Çevik’ten bu alanda Türkiye’de yazılmış ilk ve önemli bir eser.


Siyaset psikolojisi literatürüne hakimseniz, bu kitap size komik gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*