Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mustafa Kutlu Hikayeciliği

Kategori: Edebiyat Yazar: Ercan Yıldırım Yayınevi: Ebabil Yayıncılık

Mustafa Kutlu Hikayeciliği

Tanıtım Bülteni
Ercan Yıldırım’ın Mustafa Kutlu hikâyesini, “Varoluş / Yabancılaşma / Hakikat” alt başlığıyla yakın okumaya tâbi tutan enfes kitabı Mustafa Kutlu Hikâyeciliği, Ebabil Yayınları eleştiri dizisinin 5. kitabı olarak çıktı.Türk hikâyesinin büyük ustası Mustafa Kutlu’nun hikâyeciliğini inceleyen Ercan Yıldırım, büyük bir emeğin eseri olan kitabında Kutlu hikâyesini ayrıntılı bir okumaya tâbi tutuyor. Kutlu hikâyesinin felsefi arka plânını insanımızın modernizmle maruz kaldığı yabancılaşmayı aşma çabasının oluşturduğunu ileri süren Yıldırım, insanımızın bu çabaya paralel olarak yaşadığı ontik kaygının Kutlu hikâyesinin düşünsel zeminini oluşturduğu kanaatinde. Bu perspektifle Türkiye’nin son dönemlerinde insanımızın yaşadığı temel problemleri ele alan Mustafa Kutlu, sanatının, hikâyesinin, kitaplarının arkasındaki insanı okuyucuya hissettirebilen, okuyucuyu doğrudan Türkiye’nin toplumsal hayatına davet eden bir hikâyecidir. Ercan Yıldırım, Kutlu hikâyesinin bu yönüyle, bu hikâyenin temel özelliklerinden biri olan insanın varoluşsal kaygıları arasında kurduğu bağla Kutlu hikâyesinin modern bir insan için taşıdığı vazgeçilmezlik değerini büyük bir vukufla gösteriyor. Tek tek Kutlu’nun kitaplarını ele aldığı gibi, geliştirdiği bütüncül bakış açısıyla bu hikâyenin teknik özelliklerine, kişi kadrosuna kadar uzanan Yıldırım, nefis bir Kutlu okuması yapıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mustafa Kutlu Hikayeciliği PDF 6.23 MB İndir
Mustafa Kutlu Hikayeciliği EPUB 6.96 MB İndir
Mustafa Kutlu Hikayeciliği MOBI 5.49 MB İndir
Mustafa Kutlu Hikayeciliği ODF 5.86 MB İndir
Mustafa Kutlu Hikayeciliği DJVU 7.32 MB İndir
Mustafa Kutlu Hikayeciliği RAR 4.76 MB İndir
Mustafa Kutlu Hikayeciliği ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


tezim için faydalandığım en önemli eserlerden


Mustafa Kutlu’nun eserleri ile ilgili derli toplu bir çalışma. Alan için yararlı olacağına inanıyorum.


Eserlerinden hareketle Mustafa Kutlu’yu daha yakından tanımak için okunması gereken bir eser. Fakat dili, seçilen kelimeler, insanı kitabı okumaktan soğutuyor. Haddinden fazla kulak tırmalayıcı, “yeni” ve absürt kelime seçimi, Kutlu’nun hiç itibar etmediği bir dille eserlerinin masaya yatırılması sonucunu doğurmuş. Diline katlanabilirseniz okunacak bir eser.


Kutlu’nun Türk hikayeciliğine getirdiği, yenilikleri ve etkileri tespit etmek için ideal bir kitap olduğunu söylemeliyim. Ayrıca, onun hikayelerinin ‘gizli’ taraflarını keşfedeceksiniz..


Kutluyu anlatan en değerli eserlerden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*