Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Issızlığın Ortasında

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Eroğlu Yayınevi: Can Yayınları

Issızlığın Ortasında

  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
Issızlığın Ortasında, `1979 Milliyet Roman Yarışması'nda birincilik ödülünü paylaşmıştı. Ne yazık ki kitap olarak yayınlanması için beş yıl beklemek zorunda kaldı. 1984 yılında Can Yayınları arasında çıktı. Şimdi dördüncü basımını sunuyoruz. Yazarın Geç Kalmış Ölü adlı ikinci romanı, bu romanın devamı gibiydi. Bu yüzden her iki kitaba birden `1985 Orhan Kemal Roman Armağanı' verildi. Yazar, daha sonra Yarım Kalan Yürüyüş (1986), Adını Unutan Adam (1989) ve Yürek Sürgünü (1994) adlı romanlarıyla kendini usta bir romancı olarak kabul ettirdi. Mehmet Eroğlu ilk kitabı olan Issızlığın Ortasında adlı bu romanında, toplumumuzu büyük ölçüde etkileyen 1969-72 dönemini ve sonrasını sorguluyor. Romandaki olaylar, Ayhan adlı genç roman kahramanının çevresinde gelişiyor. Mehmet Eroğlu, Yer yer geriye dönüşlerle o dönemin bireylerinin içinden çıktıkları koşulları ve onların düşüncelerini irdelerken, bir yandan da dünyayı değiştirmek gibi somut bir itkiyle yola çıkan kahramanlarının kavgalarını, tam bir ortaçağ şövalyesi gibi soyluluk, yiğitlik vb. soyut kavramlara indirgediklerini, roman kahramanlarını yermeden ve mitleştirmeden tartışıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Issızlığın Ortasında PDF 6.23 MB İndir
Issızlığın Ortasında EPUB 6.96 MB İndir
Issızlığın Ortasında MOBI 5.49 MB İndir
Issızlığın Ortasında ODF 5.86 MB İndir
Issızlığın Ortasında DJVU 7.32 MB İndir
Issızlığın Ortasında RAR 4.76 MB İndir
Issızlığın Ortasında ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


70’li yıllar ve Kıbrıs Harekatı,70’li yıllar ve dönemin militanları… Bu militanlardan biri, Ayhan İlyasoğlu. Kıbrıs Harekatı’na asteğmen olarak katılmış, Ankara’ya döndükten sonra geçmişiyle hesaplaşan, kaderini ölülerinkine ortak eden, geçmişten kaçmaya çalışırken koşar adım geri dönen bir roman kahramanı…Onun yaşadıklarını, yaşayamadıklarını, geçmişini görebiliyorsunuz ama geleceği ile ilgili hiçbir ip ucu yakalayamıyorsunuz.Yani Ayhan’ın bir geleceği yok. Ne yaşamışsa geçmişte yaşamış. Şu anda yaşıyor olmasının nedeni de, kalbindeki iblis ile beynindeki iblisi dövüştürüp, sağ kalanla sonunu hazırlamak. Kurtuluşunu bir kadına bağlamış: Ferda… Ferda da, Ayhan’ın kalbindeki değil beynindeki iblisi seçmiş. Ayhan kaderine razı olursa yenilgiye uğrayacağını, ölüme gideceğini biliyor. Beynindeki iblise teslim olduğunda ise, uzun sürecek bir rezilliği kabul edip, savunduğu ve inandığı her şeyden vazgeçeceğini ama belki de kendi kurtuluşunu hazırlayacağının farkında. Ayhan’ın dışında da çeşitli kişilerle tanışıyorsunuz. Militan arkadaşları: Ali, Zafer, Fazıl, Metin, Halit…Kıbrıs Harekatı’nda birlikte ölümün üzerine yürüdüğü Rıfat, Çavuş ve diğerleri…Kıbrıs’ta bir Rum köyünde tanıdığı Papaz, Violette, daha sonra tabancasını özenle kendi sonu için saklayacağı Mavros…Hayatına bir şekilde girmiş olan kadınlar: Rezzan, Ferda, Lerzan, Nalan… Elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitap


Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Asteğmen olarak görev yapan Ayhan İlyasoğlu romanın baş kahramanıdır. Aslında savaş teması Türk romanının pek de aşina olmadığı bir konudur. İyi öğrenim görmüş entelektüel bir kişiliğe sahip olan kahramanın savaş anlayışı, diğer askerlerle –anadoludaki askerlerle- farklı bir özellik taşır. Allah’a olan inancı pek de sağlam olmayan kahramanın savaş esnasında Allah Allah! Diye bağırması onu da şaşırtır. Savaş sonrası ise kahraman tam bir bunalım yaşar. Ölüm ile hayat arasında ince bir çizgide gidip gelmektedir. Roman da sık sık geriye dönüş teknikleri gözümüze çarpmaktadır. Ayrıca ruh çözümlemelerinde oldukça başarılı olan yazarın bu eseri kitaplığınız da mutlaka bulunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*