Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Uyku İmparatorluğu

Kategori: Edebiyat Yazar: Henri Frederic Blanc Yayınevi: Can Yayınları

Uyku İmparatorluğu

  • çevirmen: Coşkun Deniz Ercan
  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bir uyku makinesi icat eden, düşler Marco Polosu ve uykunun Colombusu Dr. Cavalcanti, Uyutucuma reklam koymak istiyorlar! diye haykırarak reklamlı düşlere karşı isyan eder; bir meslektaşına günün birinde tabutlara bile reklam konulacağından kuşkulandığını söyler. Henri-Frederic Blanc, bir süre önce yayınladığımız Yırtıcıların Alacakaranlıkta Savaşında olduğu gibi Uyku İmparatorluğunda da (tıpkı bütün büyük romancılar gibi) bir mizah ustası olduğunu kanıtlıyor. Romanın kahramanı Dr. Cavalcanti, üretim ve tüketim çılgınlığına karşı, doğanın, beyinlerin ve ruhların kirlenmesine karşı bir panzehir olarak uyku ve düşleri savunuyor. İnsanların ruhlarını, uykularını ve düşlerini kurtarmak için uyku makinesi icat eden, tanklara karşı küçük Citroen 2 CV'su ile saldırıya geçen bir karşı-kahraman. Uykunun ağırlığı yoktur, uyku terazidir! diyen bir çağcıl Donkişot. Gerçek romanın büyük atası Rabelais'nin izinden giden Henri-Frederic Blanc, bu romanıyla traji-komik bir karşı-dünya yaratıyor: Doğayı ve insanı savunmak isteyen yüce gönüllü bir insanın Odysseiasını yazıyor. Uyku İmparatorluğu'nun Henri-Frederic Blanc tiryakilerinin sayısını çoğaltacağına, yayın haklarını aldığımız öteki romanlarını sabırsızlıklabeklemelerine yol açacağına inanıyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Uyku İmparatorluğu PDF 7.97 MB İndir
Uyku İmparatorluğu EPUB 8.91 MB İndir
Uyku İmparatorluğu MOBI 7.03 MB İndir
Uyku İmparatorluğu ODF 7.50 MB İndir
Uyku İmparatorluğu DJVU 9.38 MB İndir
Uyku İmparatorluğu RAR 6.09 MB İndir
Uyku İmparatorluğu ZIP 5.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


okumakta zorlandım biraz ama farklı konusu için tavsiye edebileceğim bir kitap.


Rüyalarına fazla değer veren ben için,son derece sürükleyici bi eserdi.


Tavsiye edeceğim bir kitap. Her ne kadar bu kitabı zorlanarak okusam da, sonuç değişmiyor. Dünyanın oraya doğr gitmesi ürkütücü. Tüketim ekonomisinin ucu nerelere kadar uzanack acaba diye düşünüyorsanız, kitabı okuyun.


Bu yazarı seviyorum kesinlikle!!! Uyku imparatorluğu kitabı konusu, anlatımı, biçemiyle gerçekten çok güzel ve özel bir okuma uğrağı. Ayrıca, konunun içinde o kadar iyi oturtulmuş sözler ve bakış açıları var ki… Kitabı okuduktan sonra kafamı yastığa bırakmam, uykularımın anlamları değişti. Özellikle kitabın sonlarına doğru kahramanımızın uyku üzerine-ilintili tüm kavram ve olgularla beraber- bir konuşması var ki soluğum kesilerek ve fazlasıyla etkilenerek okumuştum…


Uyku İmparatorluğu kitabı için söylenecek o kadar çok şey var ki…Hikaye, kendi içinde tutarlı bir felsefe ve akıcı bir üsluba sahip.İyi bir okuyucu olarak birinci kalite, kolay kolay bulunamayacak düzeyde bir eser olduğu çok açık.Uyku ile ilgili kendine bir dünya kuran, çevresini modern insanların davranışlarına inat, olabildiğine farklı algılayan ilginç adamın hikayesi o kadar düşündürücü ve anlamlı ki.Özellikle bazı sayfalar da o kadar anlamlı, o kadar doğlu söylemler var ki.Şiddetle tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*