Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Yanlış Okumalar

Kategori: Edebiyat Yazar: Umberto Eco Yayınevi: Can Yayınları

Yanlış Okumalar

  • çevirmen: Mehmet H. Doğan
  • Yayın Tarihi: 16.11.2018
  • ISBN: 9789750732744
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 168
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
Gülün Adı ve Foucault Sarkacı gibi yoğun içerikli romanların yazarından zekice yazılmış bir keyifli parodiler toplamı Yanlış Okumalar. Striptiz üzerine yazılan bir denemeden Nabokov'un Lolita'sına, insanın ayda ilk yürüyüşünden bir yayınevine gelen ve sözde editörce geri çevrilen Homeros'un, Marcel Proust'un ya da Dante'nin ünlü yapıtlarına kadar çeşitli konuları işlediği hicivlerden, benzeklerden derlenen ve önceki yıllarda İtalya'nın Il Verri dergisi için kaleme alınmış olan bu yazılar için Eco, "Benzeği benimsememin, derinde yatan bir nedeni vardı," diyor. "Neo-avangard yapıt günlük yaşamın ve yazın'ın dilini tersyüz etme özelliğini içinde taşıyorsa da komik ve groteskin de bu programın bir parçası olması gerekirdi." Somon Balığıyla Yolculuk adlı kitapla birlikte küçük bir dizi oluşturan bu kitapta Umberto Eco yalnızca içinde yaşadığı toplumu değil, genel olarak insanları ve toplumda yerleşik alışkanlıkları, gülünçlü, çarpık yanlarını ustaca, edebi ve alaylı bir dille irdeliyor, açıkça ahlak dersi vermeden eleştiriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Yanlış Okumalar PDF 6.97 MB İndir
Yanlış Okumalar EPUB 7.79 MB İndir
Yanlış Okumalar MOBI 6.15 MB İndir
Yanlış Okumalar ODF 6.56 MB İndir
Yanlış Okumalar DJVU 8.20 MB İndir
Yanlış Okumalar RAR 5.33 MB İndir
Yanlış Okumalar ZIP 4.92 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Deneme okumayı sevenlere tavsiyedir. Birçok eser hakkında eleştiri yazısı bulunuyor, biraz zor bir okuma olacağı aşikar.


temelim olmadığı için okurken zorlanacağımı düşünüyorum


Yazarın bu kitabına ,gel vatandaş gelll , bağırtılarıyla okuyucu toplamak isterdim. Zira bu kitapta ;Incil’ den başlayıp ,Homeros ve İlyada’ya ,İlahi Komedya’dan Kurtarılmış Kudüs’e ,Don Quijote ‘dan Kafka’nın Dava’sına kadar yapmış olduğu ilginç  ,alışık olmadığımız eleştiri  metinleri dolu. Yani yok yok…
Bu kısa ama dolu kitapta en çok sevdiğim; bütün pedogogların canı cehenneme diyerek ,oğluna yazdığı mektupta, sırf kötülere çevirmesi için silahlar alıp ona savaş oyunları öğreteceğini söylediği yerdi. Ona bir sürü savaş oyuncağı alacak, tüfeğini hep kötülere karşı kullanmasını öğütleyecek, bunu yaparken aslında oğluna yaşamayı ve gerçekliği eleştirmeyi ögretecktir Eco.


Yazarın daha önce foucault sarkacı kitabını okuyup seven bir okur olarak bu kitaptan hiç haz almadım. Hep iyi yorum yapanların sanırım kitapta ele alınan konular hususunda bilgi birikimleri muhteşem olmalı.


Somon balığıyla yolculuk ile birlikte okunmalı bence, güzel bi deneme eseri olmuş tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*