Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Mülkiyet Nedir (Ciltli)

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Pierre Joseph Proudhon Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

Mülkiyet Nedir (Ciltli)

Tanıtım Bülteni
Pierre-Joseph Proudhon (1809-1865): Anarşist tezleri ile tanınan ünlü Fransız düşünürü. 1840’da yayımlanan Mülkiyet Nedir? adlı ilk eserinde mülkiyeti hırsızlıkolarak tanımlamasıyla ün kazandı. Bugünün toplumlarının da, hiyerarşik ilkel toplumların da varoluş koşulunun anarşi olduğunu öne süren Proudhon, 1848’deKurucu Meclis’e seçildi. 1849’da karşılıksız kredinin mümkün olacağını göstermek üzere halk bankasını kurdu. Ne var ki bu kurum çalışamadı. Daha sonra iktisadi konular yerine sosyal ve siyasi konularda çalışmaya yöneldi. Federasyon İlkesi Üzerine adlı eserini yayımladıktan bir süre sonra öldü.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Mülkiyet Nedir (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir
Mülkiyet Nedir (Ciltli) EPUB 6.96 MB İndir
Mülkiyet Nedir (Ciltli) MOBI 5.49 MB İndir
Mülkiyet Nedir (Ciltli) ODF 5.86 MB İndir
Mülkiyet Nedir (Ciltli) DJVU 7.32 MB İndir
Mülkiyet Nedir (Ciltli) RAR 4.76 MB İndir
Mülkiyet Nedir (Ciltli) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Mülkiyeti en kısa şekilde tanımlayarak hırsızlık olarak niteleyen ilginç fikirleri olan Proudhon okunması gereken bir klasik yazmış.


“Şayet ‘Kölelik nedir?’ sorusuna cevap vermem gerekseydi ve tek kelimeyle, kölelik cinayettir deseydim, ne kastettiğim derhal anlaşılırdı… Öyleyse niçin ‘Mülkiyet nedir?’ sorusuna, anlaşılacağından emin olarak, hırsızlıktır diye cevap veremiyorum?” “Mülkiyet hırsızlıktır” mottosu sosyalist bir düşünce yapısına sahip olan bendenize bile abartılı bir tanım gibi geliyordu. Ta ki bu kitabı okuyana kadar. Proudhon, mülkiyetin hırsızlıkla eşdeğer olduğunu iktisadi, siyasi ve felsefi yönden kanıtlamayı amaç edindiği bu eserde, ek olarak “Anarşi’nin de alışılmışın dışında bir tanımını yapıyor. Anti-kapitalist kitaplar kütüphanesinin baş köşesinde yer alması gereken bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*