Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sevenlerin Şafağı

Kategori: Edebiyat Yazar: Louis Gardet Yayınevi: Can Yayınları

Sevenlerin Şafağı

  • çevirmen: Ümit Moran Altan
  • Orijinal Adi: L'Aurore des bien-aimés
  • ISBN: 9789755108254
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 120
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mutlak dostluk, mutlak sevgi, mutlak iktidar: Bunlar, gücünün doruğundaki Osmanlı İmparatorluğunun hünkârı Kanuni Sultan Süleyman'ı, sadrazamlık katına yükselen Rum devşirme İbrahim Paşayı ve gözdelerin gözdesi Hürrem Sultanı birbirine bağlayan, ama aynı zamanda birbirinden kopartan üç nitelik. Yazgının elinde, kendilerinin de düşünmediği yönlere sürüklenen bu üç insanın arasında özel bir ilişki kuruluyor. Kendi iradeleri dışında, kaderin çizdiği yolda yelken açan bu üç kişi, uç noktalarda yaşadıkları duygularında, zaptedilmez ihtiraslarında bile yüce gönüllü ve birbirlerine karşı dürüst kalmayı başarıyorlar. Louis Gardel, romanını tarihsel romanların alışılmış kalıplarına sıkı sıkıya bağlı kalmadan işliyor. 16. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu yaşamının çeşitli yanlarına göndermeler yapmasının dışında duru bir roman; ama yazar, kendi kendimize sorular sormamızı da sağlıyor: Özveriden bencilliğe sürükleyen bir düşüşten kurtulmak mümkün müdür? Aşkla başlayan başarılı bir yaşam mutlaka ihtirasla mı sürmelidir? Daha önce Savaşçının Evi adlı romanıyla tanıttığımız Louis Gardel'in Osmanlıların çok önemli bir dönemini bir Avrupalı gözüyle işleyen bu romanı, kendimizi bir yabancının gözüyle görmemiz açısından yeni bir olanak.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sevenlerin Şafağı PDF 4.98 MB İndir
Sevenlerin Şafağı EPUB 5.57 MB İndir
Sevenlerin Şafağı MOBI 4.39 MB İndir
Sevenlerin Şafağı ODF 4.69 MB İndir
Sevenlerin Şafağı DJVU 5.86 MB İndir
Sevenlerin Şafağı RAR 3.81 MB İndir
Sevenlerin Şafağı ZIP 3.52 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kısa ve özet bir hikaye. Roman değil.


Kanuni Sultan Suleyman, Hurrem Sultan ve Pargali Ibrahim arasindaki iliskiyi en farkli anlatan kurgu romanlardan birisi.Ayni doneme ait okudugum farkli tarihi romanlarla karsilastirdigimda tarihi gercekler acisindan ciddi farkliliklar var. Hizli okunan ama cok basarili bulmadigim bir kitap.


Öncelikle müthiş bir kitap olmadığını söylemekle başlamak istiyorum. Tarihi romanlar elbette ki tarihi gerçekleri değiştirebilir yahut dönüştürebilir, bunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum, Kitabı müthiş yapmayan şey ise bizatihi edebiyatça yetersiz olmasındandır bana sorarsanız. Zira kullanılan dil konusunda bir karmaşa söz konunusu, üslup romanı desteklemiyor. Zaten romandan ziyade, tarihi uzun öykü özelliği gösteriyor. Bunların yanında, Osmanlı, Süleyman ve Pargalı ilişkisini merak eden, literatürü merak eden okuyucular, farklı bir bakışı da yakalamak bağlamında kitabı edinebilirler..


iktidar güç hırs ama bi okadar dost kardeş…sultan süleymanın dostu kardeşim dedigi insanın adım adım hazin sonu yazar çok güzel işlemiş ve kendinizle yüzleştirmiş…


Bir solukta okunacak kurgu roman .Bazı bilgiler tarih bilgilerimle örtüşmese de okunabilir.Olaylar sadece ibrahim gözünden aktarılmış. Kanuniyi yada Hürrem sultan hakkında ve aralarındaki ilişkiler hakkında pek tatmin edici bir şey yok ama yinede okunabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*