Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor

Kategori: Siyaset Yazar: Nazlı Ilıcak Yayınevi: Doğan Kitap

50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor

Tanıtım Bülteni
27 Mayıs 1960; on yıllık Demokrat Parti iktidarını deviren, biri başbakan üçpolitikacının idamıyla noktalanan bir sürecin adı. Aynı zamanda Türkiye darbeler tarihinin başlangıç noktası olarak kabul ediliyor.Nazlı Ilıcak bu müdahaleden on beş yıl sonra, hem 27 Mayıs’ın mağdurlarıyla hem de bu hareketin gerçekleşmesine katkıda bulunanlarla kapsamlı söyleşiler yaptı. Ilıcak’ın görüşüne başvurduğu isimlerin çoğu bugün hayatta değil, ancak bu söyleşiler 27 Mayıs’tan elli yıl sonra bile Türkiye yakın tarihiiçin büyük önem taşıyor. Çünkü Ilıcak’ın yaptığı röportajlar ile belgelerin yer aldığı 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor, siyasi tarihimizin çok önemli bir kesitini yeniden hatırlatıyor, sorguluyor…
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
Kitapyurdu 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
D&R 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
Idefix 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
BKM Kitap 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
Hepsiburada 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
Nadir Kitap 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
N11 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
Amazon Türkiye 50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor PDF 6.23 MB İndir
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor EPUB 6.96 MB İndir
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor MOBI 5.49 MB İndir
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor ODF 5.86 MB İndir
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor DJVU 7.32 MB İndir
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor RAR 4.76 MB İndir
50. Yılında 27 Mayıs Yargılanıyor ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


27 Mayıs darbesi tanıkları ve o dönemin önde gelen kişileri tarafından yeniden değerlendiriliyor.Önemli bir eser.


türkiyedeki darbelerin hakkında bilgi için okanabilir


Fetullahçı Terörist nazlı ılıcakın Türk devleti düşmanlığını tescillediği bir yazıdan oluşmaktadır. 27 Mayıs Türk devletinin emperyalizme karşı cevabıdır.


Türkiye’nin bir yüzkarası olan ancak ülkedeki birçok kişinin bile bugün haklıydı-haksızdı tartışmasını yürüttüğü, ülkede darbe geleneğini oluşturan müdahalenin adıdır 27 Mayıs. Nazlı Ilıcak’ın 1975 yılında genç bir gazeteci iken o günün darbecileri ve mağdurları ile yaptığı röportajların yer aldığı eserini okumadan önce demokrasiyi içinize ne oranda sindirdiğinizin analizini yapmalısınız. Eğer bugün 12 Eylül’ü faşist bir darbe olarak görüp 27 Mayıs’ı meşru görenlerden iseniz, okumakla vakit kaybetmeyin derim. Zira darbeleri “Bizden olmayana yapılana oh olsun” düşüncesi ile değerlendiriyorsanız ve bugün darbelerle ilgili yüzlerce eser ve hatıra elinizin altında iken hala ideolojik yaklaşıyorsanız, Nazlı Ilıcak’ın röportajlarında altı kalın kalemle çizilmesi gereken birçok satır bir kulağınızdan girecek diğer kulağınızdan çıkacaktır. 27 Mayıs; millet iradesinin nasıl ayaklar altına alındığının, gazete manşetleri ile yargılama yapılan hukuksuzluğun ilk örneğidir Türkiye’de. İşte bu nedenle de çok önemli bir tarih sahnesidir. Birçok röportajda 27 Mayıs darbesinde etkin rol oynayanların pişmanlıklarını okumak ilginizi çekebilir. Röportajlar içerisinde 539 sayfayı bana göre en doğru özetleyen kişi 2007 yılında vefat eden İsmet Giritli’dir. Sayın Giritli 27 Mayıs darbesinden sonra geçici anayasayı hazırlayanların içerisinde yer alan bir hukukçudur. Yani hukuksuzluğu hukuk diye yutturmaya çalışanların içinde yer almıştır o dönem. Ama röportaj boyunca Nazlı Ilıcak’a sabırla hep aynı şeyi söylemiştir. Özetle “Darbe yapılmıştır, darbe yapmak kanunsuzdur. Bu yapıldıktan sonra bunu darbe öncesi kanunlarla değerlendirip eleştiremezsiniz. Darbeyi yapanlar kendi kanunlarını koyar ve yürütür, bizde buna göre yorumlar yaptık o dönem” anlamını çıkaracağınız ifadeler beyan etmiştir. İşte olayın özü budur. Siz istediğiniz kadar yasa çıkarın. Bu ülkede darbecilere alkış tutanların azımsanmayacak oranı olduktan sonra yarın da darbe olur, bir gecede Milli Birlik Komitesi kurulur ve kendi kanununu yapıp sizin kanununuzu çöpe atar. İşte bu nedenle 12 Eylül 2010 referandumunda pusulayı yırtıp zarfın içine koydum. Bu referandumda Evet diyenler bir şeylerin değişeceğini zannedenler, Hayır diyenler ise Menderes ve arkadaşlarının asılmasından mutluluk duyanlardır. Buna adım gibi eminim. Nazlı Ilıcak’ın çalışması 27 Mayıs ile ilgili hazırlanmış en kapsamlı ve faydalı eserlerin başında geliyor. Darbelere kayıtsız şartsız karşı olanların bilgilerini tazelemeleri için okumasını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*