Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İnsan ve Psikiyatri

Kategori: Psikoloji Yazar: Sedat Topçu Yayınevi: Phoenix Yayınevi

İnsan ve Psikiyatri

Tanıtım Bülteni
Ruh sağlığı sorunları olanlar ve toplumun büyük kesimi, psikiyatri ve psikoloji hakkında gerçek bilgilere sahip değildir. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, toplum bireylerinin bu meslek alanları hakkında kulaktan dolma bilgilerle veya yazılı ve görsel medya yoluyla tek yönlü olarak bilgilenmeleri nedeniyle psikiyatrik istismarın önü alınamamaktadır. Bu kitapta ruh sağlığı alanında yapılan yanlışlar, insan hakları ihlalleri ve etik olmayan uygulamalar ortaya konmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnsan ve Psikiyatri PDF 6.23 MB İndir
İnsan ve Psikiyatri EPUB 6.96 MB İndir
İnsan ve Psikiyatri MOBI 5.49 MB İndir
İnsan ve Psikiyatri ODF 5.86 MB İndir
İnsan ve Psikiyatri DJVU 7.32 MB İndir
İnsan ve Psikiyatri RAR 4.76 MB İndir
İnsan ve Psikiyatri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bu konuda tavsiye edebileceğim bir kitap. yeri geliyor çok güzel tenkit ediyor. ben istifade ettim.


Psikiyatrinin bir bilim olup olmadığı sorgulanmış ve bir kanıya varılmış. Yazar açıklayıcı bir anlatıma sahip. Ruh ile ilgili olarak zihninizdeki bilgileri değiştiriyor.


Kitaptaki örnekler ve anlatımlar etkileyici. Özellikle elektroşok tedavisi ve diğer bir kısım tedaviler ile ilgili fikirler sansasyonel ancak bilim camiası tarafından pek de kabul edilebilir olmadığını düşünüyorum.


Farklı bir bakış açısı ve psikolojiye koşulsuz inananları derinden etkileyecek bir kitap. Psikiyatrik tedavi yöntemlerinin ne kadar yıkıcı olabileceğini düşünmeye ve ruh sağlığı yerinde olmayan insaların nasıl bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu anlatıyor. Gerçekten etkilendim, psikoloji ile ilgilenen herkes bu kitabı okumalı.


Antipsikiyatri akımı 1960’ların hareketli politik ortamında popüler olmuş, daha sonraki süreçte gücünü yitirmiş bir akımdı. Son yıllarda ilaç firmalarının istismarcı/manipülatif tavırları ve bir kısım psikiyatri uzmanının da bunlara alet olması nedeniyle ruhsal bozuklulların aslında icat edilmiş şeyler olduğu, hastalık belirtisi olarak değerlendirilen şeylerin aslında birer ruhsal/toplumsal reaksiyondan başka bir şey olmadığı yolunda görüşler tekrar gündeme getirilmeye başlandı. Bu kitabın yazarının da içinde yer aldığı eleştiricilerin ısrarla atladığı/görmezden geldiği bir gerçek var: Beyninde damarsal kökenli hücre ölümü, iltihap, tümör, vb. gibi radyolojik yöntemlerle görüntülenebilen veya patolojik inceleme ile ortaya konabilen bir yapı değişikliği olan bazı hastalarda da şizofreni, manik-depresif bozukluk, obsesif-kompulsif bozukluk gibi ruhsal bozuklarda görülenlere benzer birtakım belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Bu, ruhsal bozuklukların sadece ruhsal/toplumsal faktörlerden kaynaklandığı savının en önemli karşı-kanıtıdır. Kaldı ki, 1980’li yıllardan itibaren George Engel’in başını çektiği biyopsikososyal yaklaşım, çağdaş psikiyatride giderek geniş ölçüde benimsenen bir yaklaşım olmuştur. Dünyada yaşanan ruh sağlığı pratiklerinin sadece bir cephesinden hareketle, tüm bir mesleki etkinliği ve bu meslekle uğraşan insanları karalamak bilimsel bir tutumla bağdaşmaz. Hele bunu bizimkisi gibi eğitim düzeyi düşük, insanların kulaktan dolma bilgilerle hareket etme alışkanlığında olduğu bir ülkede yapmak daha vahim sonuçlar doğurur, hastaları ve yakınlarını birtakım yanlışlara sevkeder. Sadece psikiyatri alanında değil, tıbbın diğer branşlarında da hastalar ve hasta yakınlarıyla hekimler arasındaki iletişimin son yıllarda ne kadar ürkütücü bir kötüleşme içinde olduğu da düşünülürse…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*