Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Burjuvanın İtirafları

Kategori: Edebiyat Yazar: Sandor Marai Yayınevi: Can Yayınları

Bir Burjuvanın İtirafları

Tanıtım Bülteni
Bir Burjuvanın İtirafları, Macar yazar Sándor Márai’nin belki en önemli yapıtı ve iki dünya savaşı arası Macar edebiyatının en mükemmel örneklerinden biridir. Yazarın, çocukluğunu, gençlik dönemini ve yetişkin bir erkek oluncaya kadar geçirdiği bedensel-ruhsal gelişmeyi olağanüstü bir içtenlikle dile getirdiği bu eser, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun dağılmasından sonraki yıllarda Orta Avrupa burjuvazisinin kültürünü, düşünce tarzını, ahlak kurallarını ve yaşam biçimini betimliyor. Hayatı boyunca her şeyden önce doğduğu şehre, ait olduğu aileye, bağlı olduğu sınıfa ve Avrupa kültürüne sadık kalan Márai şöyle diyor: “Yazmama izin verildiği sürece, ahlakın içgüdülere galebe çalacağına, aklın gücünün cahil kalabalıkları durdurmaya yeteceğine inanılan bir dönemin yaşanmış olduğuna tanıklık edeceğim.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Burjuvanın İtirafları PDF 6.23 MB İndir
Bir Burjuvanın İtirafları EPUB 6.96 MB İndir
Bir Burjuvanın İtirafları MOBI 5.49 MB İndir
Bir Burjuvanın İtirafları ODF 5.86 MB İndir
Bir Burjuvanın İtirafları DJVU 7.32 MB İndir
Bir Burjuvanın İtirafları RAR 4.76 MB İndir
Bir Burjuvanın İtirafları ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Pek tanınmasa da 20.yüzyılın en önemli entellektüel yazarlarından biridir Sandor Marai.Otabiyografik tarzda bir eser olan bu kitabında yaşadığı çağın yaşamını,toplumsal yapısını,değerlerini ve siyasi gelişmeleri aktarmış.Yazım hatası az,tercümesi de düzgün olan bu eseri herkese tavsiye ederim…


“Klasik yazar bunalımı, yazılarında hiç ilgi çekici bir şey yok” demiş bir âlim aşağıda. Böyle yaşam fukarası, zevk fukarası tiplere aldırmayın! Kitabı tereddüt ile aldım elime, kesinlikle bir baş yapıt. Macar toplumunu, aile ilişkilerini, hayal kırıklıklarını, gençlik bunalımını, heyecanlarını ve daha bir çok şeyi nefis bir şekilde anlatmış. Bu kitapta yaşamın kendisini, coşkusuyla, kederiyle, sevinciyle hayatın kendisini bulacaksınız.


Kitabı az önce bitirdim. Klasik yazar bunalımı yaşamış ve yazmış. Yazdığı şeylerin ilgi çekici hiç bir tarafı yoktu. Vakit kaybı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*