Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Görgü Tanığı

Kategori: Edebiyat Yazar: Ernst Weiss Yayınevi: Can Yayınları

Görgü Tanığı

  • çevirmen: Sibel Arslan Yeşilay
  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 200
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Ernst Weiss, 20. yüzyılın ilk yarısında yaşamış ve Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının acılarını yakından tanımış bir yazar. 1940 yılında Almanların Paris'e girmelerinin ardından intihar eden Ernst Weiss'in bu romanının, öteki başarılı romanlarıyla ortak özelliği, özyaşamöyküsel öğeler içermesi. Romanın başkişisi olan genç doktor, Birinci Dünya Savaşının sonlarına doğru, kendisine getirilen bir hastayı tedavi ediyor. Gaz zehirlenmesi sonucu görme kaybına uğradığını öne süren, aslında ruhsal bozukluk nedeniyle körleşen bu kişi, geleceğin diktatörü Adolf Hitler'dir. Başarılı bir tedavi uygulayan genç doktor, bilmeden geleceğin diktatörünün yolunu açmış olur. Ben-anlatıcı olarak kendi yaşamöyküsünü anlatan bu doktor, gerçekten romanın başkişisi midir, yoksa bir başka kişinin ürkütücü değişimini izleyen ve ona tanık olan bir Görgü Tanığı mıdır? Adolf Hitler'in minnet duyması gereken kişi midir, yoksa bütün Avrupa, hatta dünyanın yarısı gibi, onun kurbanı mıdır? Gerçeğe dayanan bir kurmacayla sunulan bu roman, Hitler yönetiminin, daha ilk yıllarda başlayan acımasız ve haksız uygulamalarını yaşamaya katlanamayan bir gencin gözüyle bir dönemi geniş bir görüş açısı içinde sunan çok başarılı bir çalışma.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Görgü Tanığı PDF 8.30 MB İndir
Görgü Tanığı EPUB 9.28 MB İndir
Görgü Tanığı MOBI 7.32 MB İndir
Görgü Tanığı ODF 7.81 MB İndir
Görgü Tanığı DJVU 9.77 MB İndir
Görgü Tanığı RAR 6.35 MB İndir
Görgü Tanığı ZIP 5.86 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Mükemmel bir konu. Gerçekten böyle bir şeyin yaşanıp yaşanmadığı konusunda gerçekten çok meraklıyım. Hala gerçekliğini ispatlayabilmiş değilim ama gerçek olsun ya da olmasın kesinlikle mükemmel. Ustaca ve akıcı bir anlatım. Eminim konusu birçok insanın ilgisini çekecektir ve okuyan herkes harcadığı zamana hiç pişman olmayacaktır.


kitabın konusuna bakarak ilginçtir diyerek almıştım. Akıcı bir kitap değil. yer yer dıkıldığımı bile döyleyebilririm. Adolf Hitler ile ilgili kısımlar kitabın yarısından sonra başlıyor. konu sürekli A.H. üzxerine değil daha çok yazarın hayatını anlatıyor.


benim hoşuma gitti. Önce konuyu kurgulayıp sonra Hitler’e yöneliyor… Hitler’i araştıran ve merak edenler için güzel bir yapıt. Sevgiler,saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*