Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aşk Estetiği

Kategori: Edebiyat Yazar: Beşir Ayvazoğlu Yayınevi: ötüken Neşriyat

Aşk Estetiği

  • Yayın Tarihi: 01.01.1993
  • ISBN: 9789754371048
  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türk-İslam sanatlarının ardındaki dünya görüşünü anlama çabasından doğan Aşk Estetiği, kendi estetik dünyamıza kendi gözümüzle bakma denemesidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aşk Estetiği PDF 6.23 MB İndir
Aşk Estetiği EPUB 6.96 MB İndir
Aşk Estetiği MOBI 5.49 MB İndir
Aşk Estetiği ODF 5.86 MB İndir
Aşk Estetiği DJVU 7.32 MB İndir
Aşk Estetiği RAR 4.76 MB İndir
Aşk Estetiği ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


aşkın yansıdığı her şey bu kitapta. Aşkın mimariye yansıması, aşkın edebiyata yansıması, aşkın davranışlara yansıması vs vs. Ancak kavramlar çok ağır olmuş Mimesis kelimesinin açıklaması 2 sayfa sürmüş. yine de okunulacak bir kitap.


Türk- İslam sanatlarının gelişiminin, dinin ve kültürün bu sürece etkilerinin edebi bir dille anlatımı tarzında bir deneme. Tasavvuf düşüncesi ve hikayeleriyle zenginleştirilmiş.Batı düşüncesinden ve felsefecilerinden örnekler verilerek değerlendirilmiş. Usta kalem Beşir Ayvazoğlu’ nun mutlaka okunması gereken bir eseri…


5 sene önce lisedeki edebiyat hocamızın, ”Bugüne kadar yaklaşık 1000 kitap okudum ve okuduğum en iyi kitap Beşir Ayvazoğlu’nun ‘Aşk Estetiği’ kitabıydı.” sözü üzerine aldığım o zamandan beri 2-3 defa okuduğum ve hala tam olarak anlayamadığım bir eser… Evet! Dili ağır bir eser,ama tekrar tekrar okumaya değer nadide eserlerden…Sanırım kitabı ara ara yine okuyup anlamaya çalışmak size çok şey kazandıracaktır…İslam sanatlarıyla ilgilenenlere şiddetle tavsiye ederim.


Şu an hararetle bu kitabı okuyorum. İslam sanatlarının kaynağı ve mahiyeti hakkında çok güzel hazırlanmış bir eser. Alanında ilk olma özelliğini taşıyor bu kitap. Eser, tıpkı klasik kitaplar gibi birkaç kez okunmalı, üzerinde derinlemesine düşünülmelidir.


İslam Estetiği ve İslam adlı kitabın iki parçaya ayrılmış hali karşımıza Aşk Estetiği ve Geleneğin Direnişi olarak çıkıyor. Yazarın akıcı üslubu bu eserinde de kendini hissettiriyor. İslam sanatları üzerinde çok güzel denemelerde oluşan bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*