Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Petrol Fırtınası

Kategori: Siyaset Yazar: Raif Karadağ Yayınevi: Kitabevi

Petrol Fırtınası

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 382
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Petrol yirminci asrın en kıymetli ham maddesi. Dünyanın en kudretli ve rakipsiz hammaddesi haline getirildikten sonra, yeryüzüne çıkarılabildiği her yerde ihtilaller, kıtaller, hükümet darbeleri birbirini kovalamış ve petrole sahip memleketlerin halkları hiç bir zaman rahat bir nefes alamamıştır.Bugün medeniyetin teknik inkişafında hala en mühim hareket ve enerji kaynağını teşkil eden petrol, aynı zamanda, dünya siyasetinin de açık-kapalı mücadele mevzularından biri ve belki başlıcasıdır. Petrolün bu siyasi mahiyeti üzerinde uzun zaman çalışan ve esrarı hala çözülemeyen bir ölümle Ankara'da bir otel odasında ölen merhum Raif Karadağ bey'in bu eseri cihan-şumul bir mücadelenin bir safhası ile ilgilidir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Petrol Fırtınası PDF 15.85 MB İndir
Petrol Fırtınası EPUB 17.72 MB İndir
Petrol Fırtınası MOBI 13.99 MB İndir
Petrol Fırtınası ODF 14.92 MB İndir
Petrol Fırtınası DJVU 18.65 MB İndir
Petrol Fırtınası RAR 12.12 MB İndir
Petrol Fırtınası ZIP 11.19 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


KİTAPTAN PETROL KONUSUNDA AÇIKÇASI TATMİN OLMADIM.ZATEN 1950 Lİ YILLARA KADAR OLAN SUREYİ ANLATMAKTA.KİTABI BİTİRDİĞİNİZDE PETROL İLE İLGİLİ BAŞKA KİTAPLAR OKUMANIZ GEREKTİĞİ HİSSİNE KAPILIYORSUNUZ.DOYURUCU DEĞİL YANİ.AYNI ZAMANDA AKICI BİR KİTAPTA DEĞİL.TEKRARLAR ÇOK.GENEL OLARAK ANLAŞILABİLİR BİR DİL KULLANILMIŞ.BASKI DA BİR PROBLEM YOK.SAYFALAR TEMİZ.


Muazzam bir kitap. Petrol meselesini doğuşundan kitabın basım tarihine kadar tüm ayrıntılarıyla anlatıyor. Aslına bakarsanız petrol meselesi ile ilgili yerli ve yabancı yayınlar arasında yazılmış en tarafsız ve en kapsamlı eser olduğunu söyleyebilirim. Petrol Merhum Karadağ’ın ölüm nedeni de bu olabilir belki. Kitaptaki bir sözü işin vehametini göstermeye yeter sanırım: “Bir damla petrol, bir damla insan kanından daha değerlidir”


Türkiye üzerinde değil sadece, tüm dünya üzerinde oynanan oyunlara petrol ticareti açısından açıklama getiren bir kitap. Kesinlikle okunması gereken bir eser. Yazarı bir otel de ölü olarak bulunmuştur. Olayın komplo olduğu sanılmaktadır. En son iki sene önce Zaman gazetesinin ikinci sayfaında geniş yer verilerek anlatılan bu kitap yayınlandığı yıllara göre gerçekten etkili ve başarılı bir çalışma. Fakat tanıtımının yeterince yapılmadığını düşünüyorum çünkü şu an yayında olum satış rekorları kıran araştırma kitaplarından çok daha ilginç ve bilinmeyen konulara yer veriyor. Ayrıca olayları dünya çapında incelemesi ve geniş örnek yelpazesiyle yeni ufuklar açarak petrol istasyonlarına bakış açınızı değiştireceğinden eminim. Kapapğındaki benzetme gerçekten içeriğini çok iyi yansıtıyor aynen gördüğünüz gibi.


Kitabı okuyunca yakın tarih hakkında kafamdaki kopuk ilgiler arasında bağları kurmayı başardım.Bu kitabı okuyana kadar petrolun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.Petrol yüzünden birinci dereceden de bizi ilgilendiren komplolar hakkında fikir sahibi oluyor,bütün savaşların,darbelerin petrol uğruna olduğunu anlıyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*