Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Büyük Bilimsel Deneyler

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Rom Harre Yayınevi: Tübitak Yayınları

Büyük Bilimsel Deneyler

  • çevirmen: Sinan Kılıç
  • Yayın Tarihi: 01.06.1998
  • Orijinal Adi: Great Scientific Experiments
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 217
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Deneyin bilimsel bilginin kazanılmasındaki rolünü örneklendirmek için seçilmiş yirmi deney. Aristoteles'in civciv embriyolojisi, Theodoric'in gökkuşağını anlama çabaları; Pasteur'ü her okul kitabında anlatılan buluşuna götüren rastlantılar, Jacob ile Wollman'ın genetik maddeyi keşfetmesi, anlatılan yirmi deney arasında. Deneysel bilimin romantik yanını da unutmamış Rom Harré: "Umarım bunlar insanın becerisi ve dehasının örnekleri olarak okunur, her deney kendine özgü özelliği ile bir sanat yapıtı gibi görülür" diyor. Yazar, her bilim adamının özet bir yaşam öyküsünü veriyor, her çalışmayı tarihsel bağlamına oturtuyor, deneycilerin yöntemlerini ve buluşlarını yine onların sözcükleriyle anlatıyor. Dolaysız anlatı yaklaşımı, açıklamalarında anlaşılır olmaya gösterdiği özen, canlı üslubu bilimsel buluşun heyecanını paylaşmamızı sağlıyor. Harré, deneylerin seçimindeki ölçütleri şöyle sıralamış: Ün, tarihsel önem, zerafet, yöntemde ekonomiklik, bilimsel bilginin kazanılmasını göstermeye yatkınlık.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Büyük Bilimsel Deneyler PDF 9.01 MB İndir
Büyük Bilimsel Deneyler EPUB 10.07 MB İndir
Büyük Bilimsel Deneyler MOBI 7.95 MB İndir
Büyük Bilimsel Deneyler ODF 8.48 MB İndir
Büyük Bilimsel Deneyler DJVU 10.60 MB İndir
Büyük Bilimsel Deneyler RAR 6.89 MB İndir
Büyük Bilimsel Deneyler ZIP 6.36 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


tübitaktan çok kaliteli ve faydalı bir içerik daha. okunmalı


yapılan deneylerin insanlık tarihine nasıl yön verdiğini görüyorsunuz.


basit bir cevabı olan basit soruların, aslında ne kadar ciddi düşünceler ve hayal gücü ile yaratıldıklarını hatırlatan bir başka örnek.


Kitapta 20 bilim insanının kısa biyografileri, onlardan önceki mevcut durumlar, deneyleri ve sonraki gelişmelere yer verilmiştir. Bütünüyle kitaba baktığımızda deney kavramı Yönetimin Biçimsel Tarzları, Mevcut Kuramın İçeriğini Genişletmek ve Teknik ana başlıkları altında incelenmektedir. Tarihse süreçte bilim insanlarını deney yapmaya iten sebepler gösterilmektedir. 20 bilim insanın hepsi fazlasıyla tanınan kimselerden oluşmamaktadır. Bu nedenle bilim tarihinde ismini duymamış olduğunuz ancak güdümüz medeniyetinin temel taşlarının oluşmasında büyük katkıları olan bilim insanları ve çabaları hakkında bilgi sahibi olmak için ideal bir kitap. Bazı yerlerde sıkılsam da biyolojiden kuantum fiziğine (özellikle yazdım tersi değil) kadar her türlü konuda fikir sahibi olmamı sağladı. Entellektüel birikim için okumalısınız. Baskı kalitesi, çeviri hakkında olumsuz bir durum söz konusu değil.


kitaplıkta bulunması gereken güzel bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*