Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çok Geç Olmadan

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Bernard L. Cohen Yayınevi: Tübitak Yayınları

Çok Geç Olmadan

  • çevirmen: Miyase Göktepeli
  • Yayın Tarihi: 01.05.1998
  • Orijinal Adi: Before It's Too Late
  • ISBN: 9789754030136
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 336
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Çok Geç Olmadan", nükleer enerji ile ilgili tartışmaların özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde en yoğun yaşandığı bir dönemde yazılmış, nitelikli bir kitap. Üniversite'de fizik profesörlüğü yapmış olan yazar Bernard L. Cohen, medyanın hiçbir bilimsel temeli olmayan, asılsız iddialara dayanarak yürüttüğü nükleer enerji karşıtı kampanyaya karşılık, bilimsel çevrenin görüşlerini sunuyor. Nitelikli değerlendirmelere ve karşılaştırmalara büyük ölçüde yer veren yapıt tümüyle bilimsel olan içeriğinin yanı sıra, oldukça açık, anlaşılır bir anlatıma ve nesnel bir yaklaşıma sahip.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çok Geç Olmadan PDF 13.95 MB İndir
Çok Geç Olmadan EPUB 15.59 MB İndir
Çok Geç Olmadan MOBI 12.30 MB İndir
Çok Geç Olmadan ODF 13.13 MB İndir
Çok Geç Olmadan DJVU 16.41 MB İndir
Çok Geç Olmadan RAR 10.66 MB İndir
Çok Geç Olmadan ZIP 9.84 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


nükleer enerjiye bilgisizce kulaktan dolma bilgilerle karşı çıkanların mutlaka okuması gereken bir kitap.


Uğur Mumcu’nun bir sözü var: “Bilgimiz olmadan fikrimiz olmamalı” diye… Fakat bizlerin nedense hep öyle olur. Nükleer Enerji konusunda da öyle…Batı ülkelerinin eski reaktörleri kapattığı ve 2010’lu yıllarda onlarla birlikte Çin, Güney Kore gibi ülkelerinde Nükleer Enerji kullanmaya başlayacağı; atom parçalama yerine birleştirme teknolojisinin oturmaya başladığı bir dönemde ülkemiz önemli bir karar alacak.Bü ülkede yaşayan bir bireyi olarak bu konu hakkında bir fikrimiz olmalı, ama bilgisiz değil…Kitabın çok bilimsel olduğunu sanmayın, yazılacabilecek en sade dilde yazılmış denilebilir. Bunun üstüne de gerçek hayatta (örneğin bir röntgen’den aldığınız radyasyonla, bir reaktörde dolaştığınızda alacağınız radyasyon gibi) karşılaştırmalar ve tablolar dolu…Lütfen bu kitabı okuyup bir fikir sahibi olun ve kendiniz, sevdikleriniz ve ülkemiz için bir karar verin….


Nükleer karşıtlarını ve savunduklarını biliyoruz hatta birçoğumuz onları destekliyoruz. Peki neye karşı çıktığımızı biliyor muyuz. Bu kitap Nükleer Enerjiye bilimsel bir dille karşı çıkıyor zararlarını anlatıyor. Dünya kendini bu enerjiden soyutlarken Türkiye’de yapımı sık sık gündeme gelen Nükleer Enerji ile ilgili bir kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Okunması halinde bu kadar kolay Nükleer Enerji projesi ortaya çıkamaz inancındayım.


Çok Geç Olmadan, nükleer enerjinin zararlarının ve dezavantajlarını anlatıyor. Zamanında yaşanmış örnekleri göstererek olayların da ne yönde nasıl gelişeceğini anlatmaya çalışıyor. Nükleer enerji ile ilgili bir kitap için bence çok ağır bir dil kullanılmış. Bilimsel terim fazla olduğundan pek anlaşılır değil….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*