Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sorgulayan Denemeler

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Bertrand Russell Yayınevi: Tübitak Yayınları

Sorgulayan Denemeler

  • çevirmen: Nermin Arık
  • Yayın Tarihi: 01.09.1998
  • Orijinal Adi: Sceptical Essays
  • ISBN: 9789754030303
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 289
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 11 x 18 cm
Tanıtım Bülteni
Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır..."Bu sözler, yirminci yüzyılın en büyük düşünürlerinden Bertrand Russel'ın, Sorgulayan Denemeler'inde ele aldığı konuları nasıl irdelediğine dair bir ipucudur. Sorgulayan Denemeler'de yirminci yüzyılın önyargıları, bakış açısı, olgu ve olaylar karşısında aldığı tavır, bilimden budizme uzanan bir yelpaze içinde Russel'ın sorgulayıcı kaleminden süzülerek ortaya dökülür. Sorgulayan Denemeler, yazarının ince zekasını ve kalemini olduğu kadar, birey olarak üstlendiği temel rolü de yansıtır: Sormak, sorgulamak ve tartışmak..
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sorgulayan Denemeler PDF 11.99 MB İndir
Sorgulayan Denemeler EPUB 13.41 MB İndir
Sorgulayan Denemeler MOBI 10.58 MB İndir
Sorgulayan Denemeler ODF 11.29 MB İndir
Sorgulayan Denemeler DJVU 14.11 MB İndir
Sorgulayan Denemeler RAR 9.17 MB İndir
Sorgulayan Denemeler ZIP 8.47 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Genel anlamda çok kapsamlı bir kitap olmamakla birlikte,uluslararası iktisadi birlikleri ve geçmişte türkiye’de uygulanan ekonomik politikaları detaylı anlatmış.Her iktisatçıya lazım olan bir başucu kitabı ,fiyatı da uygun.İlgilenenlere tavsiye ediyorum.


gelenekler hakkında ve din hakkındaki ön yargıları temelden sorguluyor. bilimi, kültürü ve hatta inaçlarmız hakkında hakkındaki birkimimizi ve bu biriki nasıl elde ettiğimizi sorgulamazı sağlıyor.


Sorgulamadan doğruluğunu kabul ederek yaşamınızı şekillendirecek temel düşüncelerin çok başarılı bir şekilde yeniden ele alındığı bir çalışma. Okurunun hayata bakışını değiştirebilecek bir eser olmasından dolayı da önem taşıdığını belirtmem gerekir. Anlatım olarak felsefe kitabı olmasından dolayı biraz ağır olduğunu söyleyebilirim ama sindirerek okuduğunuzda okuduğunuza değecek bir kitap. Basım olarak da okurunu yormayacak bir düzene sahip olduğundan bu basımını tavsiye ederim.


Savunduğu düşünceler dikkate değer konular ama bu konulardaki yorumlarını gerçek hayatla temellendirmekte biraz zayıf kalmış, kitaptaki konular ele alınış biçimleriyle muğlak ve ayakları yere basmayan niteliktedir.


Kuşkuculuk üzerine bir kitap. 17 başlık altında bir çeşit felsefe tarihi olarak da düşünülebilir. ilgilisine tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*