Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sosyal Davranışı Açıklamak

Kategori: Sosyoloji Yazar: Jon Elster Yayınevi: Phoenix Yayınevi

Sosyal Davranışı Açıklamak

Tanıtım Bülteni
Jon Elster, bu kitapta, sosyal bilimlerde açıklamanın doğası üzerine bir değerlendirme yapıyor. Eylemin hareket geçiricisi olan inançlar, arzular ve duygular gibi zihinsel durumlara dair bir analiz; alternatif anlayışlar açısından, davranıştaki rasyonel seçim modellerinde sistematik bir karşılaştırma; sosyal bilimlerin nörolojiden ve evrimci biyolojiden neler öğrenebileceğine ilişkin bir tartışma ve stratejik davranıştan kolektif karar vermeye kadar uzanan sosyal etkileşim mekanizmalarına yönelik bir İnceleme sunuyor.Elster’in sosyal bilimlerin özüne yönelik araştırma çabalarının bir devamı olan bu kitap, yalnızca provokatif bir eser değil aynı zamanda keyifle okunacak bir kitap. Farklı üslubu, kitabın ilk sayfalarından itibaren okurun dikkatini çekiyor. Thomas Schelling, University of Maryland Elster’in kitabı, sosyal bilimlerde açıklamanın doğasıyla ilgili heyecan verici kavrayışlar ve örneklerledolu bir entelektüel başarı. Provoke eden fikirler taşıyor ve farklı yaklaşımların “bilimsellik”lerini değerlendirecek bir yapı sunuyor. Bu kitap sosyal bilimciler için temel okuma metinlerinden birisi haline geldi ve bizim sapla samanı birbirinden ayırmamıza yardımcı oluyor. Ernest Fehr, University of Zürich
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
Kitapyurdu Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
D&R Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
Idefix Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
BKM Kitap Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
Hepsiburada Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
Nadir Kitap Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
N11 Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
Amazon Türkiye Sosyal Davranışı Açıklamak Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sosyal Davranışı Açıklamak PDF 6.23 MB İndir
Sosyal Davranışı Açıklamak EPUB 6.96 MB İndir
Sosyal Davranışı Açıklamak MOBI 5.49 MB İndir
Sosyal Davranışı Açıklamak ODF 5.86 MB İndir
Sosyal Davranışı Açıklamak DJVU 7.32 MB İndir
Sosyal Davranışı Açıklamak RAR 4.76 MB İndir
Sosyal Davranışı Açıklamak ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Sosyal davranışa ilişkin psikoloji, felsefe, ekonomi ve edebiyat alanlarından faydalanılarak hazırlanmış bir kitap. Elster sosyal bilim felsefesine dair oldukça akıcı bir eser yazmış.


Okuması oldukça zor bir kitap olduğu için 150 sayfa sonra bıraktım. Sosyal bilimlerdeki veri toplama ve olay açıklama metodları ile ilgili eleştirilerde bulunarak sosyal bilimlerin bilimsel olamama nedenleri üzerine eğiliyor. Kitabı anlayabilmek için mantık felsefe ve sosyoloji bilmek gerekiyor. Ben psikoloji ile ilgili olduğu düşüncesiyle almıştım ama değilmiş.


İsminden akademik bir bilgi içerdiğini düşünmüştüm fakat öyle değil. Güm,nlük hayattki davranışlarımızın nedenine inen açıklayıcı ve anlaşılır dili var. okunabilir bir kitap sürükleyici.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*