Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şaşırtan Varsayım

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Francis Crick Yayınevi: Tübitak Yayınları

Şaşırtan Varsayım

  • çevirmen: Sabit Say
  • Yayın Tarihi: 01.10.2005
  • Orijinal Adi: The Astonishing Hypothesis
  • ISBN: 9789754030693
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 332
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bundan kırk yıl önce, Francis Crick, James Watson ile birlikte DNA'nın yapısını keşfedince yaşam kavrayışımızı kökünden değiştirerek tarihe geçti. Crick şimdi de dikkatini insan bilincinin gizemine yöneltmiş olarak, yine bilimsel keşfin ön saflarında. Beynin karmaşıklığını çözmeye eğilen Crick görmenin nörobiyolojik şemasını çıkarıyor. Sonuç, beynin nasıl "gördüğü"nün inandırıcı, hazırcevap ve oldukça ayrıntılı bir analizi. İnsan varlığının en temel sorunlarından bazılarına bir yanıt arayışı: Özgür irademiz var mı? Bizi hayvanlardan ayıran, duygulu bir varlık yapan şey nedir? Ruh diye birşey var mı, yoksa biz yalnızca korkunç karmaşıklıkta bir nöron yığını mıyız? Francis Crick bu yapıtıyla zamanımızın bilimsel ve felsefi düşünüşünün merkezinde tartışmayı başlatıyor. Francis Crick, James Watson ile DNA'nın molekül yapısını keşfederek 1962 Nobel Ödülü almış İngiliz fizikçisi ve biyokimyacısı. Kaliforniya'daki La Jolla Salk Enstitüsü'nde Ordinaryus Profesörlük görevini sürdürüyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şaşırtan Varsayım PDF 13.78 MB İndir
Şaşırtan Varsayım EPUB 15.40 MB İndir
Şaşırtan Varsayım MOBI 12.16 MB İndir
Şaşırtan Varsayım ODF 12.97 MB İndir
Şaşırtan Varsayım DJVU 16.21 MB İndir
Şaşırtan Varsayım RAR 10.54 MB İndir
Şaşırtan Varsayım ZIP 9.73 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Crick’in kitabı kaleme aldığı günden bugüne konuyla ilgili çok şey yazıldı çizildi, önemli bilimsel gelişmeler kaydedildi. Dolayısıyla biraz eskimiş bir kitap.


Tübitak yayınları güzel bir çalışmayı daha bizlerle buluşturmuş. Teşekkürler.


suyun bir canlı gibi hareket ettiğini görünce şaşıracak, sözlerin ve duyguların çoğu su olan bedenimizde ne denli etkili olabileceğini göreceksiniz…


Görmenin nörobiyolojik şemasıyla başlıyor kiitap.Daha sonra daha çetrefil konulara değinmeye başlıyor: Özgür irademiz var mı?Ruh nelerden oluşur? Beyin,görsel farkındalık,sinirsel ağlar,beyinde hasar oluştuğunda ne olur,derin ve rüyasız uyku gibi bir çok soruya cevap bulmaya çalışıyor yazar. DNA yapısını James Watson ile 40 yıl önce keşfeden Francis Crick bu kitabında bilimsel ve felsefi düşünüşün merkezinde durarak tartışmayı başlatıyor.


nobel ödülü almış bir bilim adamı tarafından insanın “ruh” olarak tanımlanan davranışlarının birkaç miligramlık sıvıların (hormonlar ve emzimler) etkileşimleri sonucu oluştuğunu bilimsel araştırmalara dayanarak anlatan değerine göre fiyatı “hiç” sayılabilecek bir kitap.piyasada; insanın oluşumu, evrim, ruh adına sırf yorum ve yanlış çıkarımlarla yazılmış savsataların çok ötesinde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*