Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şiddetin Eleştirisi Üzerine

Kategori: Felsefe-Düşünce Yayınevi: Metis Yayınları

Şiddetin Eleştirisi Üzerine

Tanıtım Bülteni
Defterleri dizisinin ikinci kitabı: Şiddetin Eleştirisi Üzerine. Seçkinin kalkış noktası Walter Benjamin'in "Şiddetin Eleştirisi Üzerine" adını taşıyan 1921 tarihli metni. Hukuk ve siyaset felsefesi literatürü içinde hatırı sayılır sayıda yazı ve yorumlamanın konusu olmuş bu Benjamin metni, burada da diğer yazılar için hem bir esin kaynağı, hem tartışmanın odağı, hem de her yazarın farklı yönlerdeki açılımları için bir başlangıç oluşturuyor. Kitabın temel vurgusu, yasanın korunması için seferber edilen devlet şiddetinden farklı olarak, ve ondan önce, bizzat kuruluşun, yasa koymanın kendisinin zaten şiddet içerdiği düşüncesidir.Katkılar: Walter Benjamin: Şiddetin Eleştirisi Üzerine, Jacques Derrida: Yasanın Gücü, Otoritenin Mistik Temeli, Werner Hamacher: Afformatif, Grev, Giorgio Agamben: Olağanüstü Hal, Robert Cover: Şiddet ve Söz, Zeynep Direk: Yasa, Adalet ve Siyaset ve Aykut Çelebi: Şiddete Karşı Siyaset Hakkı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şiddetin Eleştirisi Üzerine PDF 6.23 MB İndir
Şiddetin Eleştirisi Üzerine EPUB 6.96 MB İndir
Şiddetin Eleştirisi Üzerine MOBI 5.49 MB İndir
Şiddetin Eleştirisi Üzerine ODF 5.86 MB İndir
Şiddetin Eleştirisi Üzerine DJVU 7.32 MB İndir
Şiddetin Eleştirisi Üzerine RAR 4.76 MB İndir
Şiddetin Eleştirisi Üzerine ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şiddetin Eleştirisi Üzerine PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Eşsiz bir kolektif derleme. Sosyal bilimlere ilgisi olan herkesin kütüphanesinde bulunması gerekiyor


Değerli akademik kalemlerden çıkmış, günü doğru yorumlamak adına okunması ve yorumlanması gereken bir kaynak… Herkesin okumasını tavsiye ediyorum


Benjamin’in makalesi Sorel’in ‘Şiddet Üzerine Düşünceleri’ni baz alan bir eleştiri getirir ancak şu noktada ona katılır: ‘Burjuva hayatı ve parlamenter politika, meşru olmayan resmi bir şiddete dayanır.’ Ve ekler: ‘Yasa yapıcı bir şiddet yeni bir sosyal düzeni de beraberinde getirebilir.’ Diğer makaleleriyle de birlikte çok kıymetli bir derleme olmuş.


metis defterlerini edinebilme imkanı olmayanlar için bu değerli eseri en kısa zamanda teslim eden kitapyurdu’na teşekkürler. içerisindeki makaleler yönünden çok önemli bir kaynak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*