Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü

Kategori: Edebiyat Yazar: Etgar Keret Yayınevi: Siren Yayınları

Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü

Tanıtım Bülteni
Etgar Keret bir dâhi… Kahkahalarla güldürüyor.” – The New York Times“Kara mizahı seviyorsanız, bundan iyisini bulamazsınız.” – Baltimore SunOrta Doğu’nun en parlak yıldızı olarak nitelenen Etgar Keret’ten soluk soluğa okunacak bir kara mizah şaheseri: TANRI OLMAK İSTEYEN OTOBÜS ŞOFÖRÜ!Prensip sahibi olduğundan otobüsünü asla bekletmeyen bir şoför, Interpol’ün peşine düştüğü küçük bir kız kılığına girmiş bir cüce, cehennem kapısındaki küçük delikten yakınlardaki bir kasabaya inen insanlar, sadece intihar edenlerin gittiği ve içinde yaşadığımızdan pek farkı olmayan sıkıcı bir öbür dünya, merhamet sahibi bir tetikçi ve merhametsiz bir Tanrı… Keret’in dünyası hareketi, oyunbazlığı ve hayalle gerçeği incelikle kaynaştırmasıyla benzersiz bir okuma tecrübesi sunuyor. Günümüz insanının hayatının sıradan kesitlerini zarif dokunuşlarla bileyerek gerçekliğin sınırlarını yeniden tanımlayan bu ironi ve mizah yüklü, keskin öyküler sayfalara sığmamaya, okuyanların zihinlerine kancalar atmaya fena halde niyetli.Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü; tuhaf, iddialı ve bangır bangır sesiyle kolay kolay unutulmayacak bir kitap. “Kitap okumayı sevmeyenler bile bağımlısı olacak.” – Boston Globe
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
Kitapyurdu Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
D&R Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
Idefix Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
BKM Kitap Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
Hepsiburada Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
Nadir Kitap Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
N11 Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
Amazon Türkiye Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü PDF 6.23 MB İndir
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü EPUB 6.96 MB İndir
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü MOBI 5.49 MB İndir
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü ODF 5.86 MB İndir
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü DJVU 7.32 MB İndir
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü RAR 4.76 MB İndir
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Freud’un savunma mekanizmalarından biriydi; yapmak isteyip de yapamadığınız ve sizi yarım bırakan işleri başka türlü yapmaya çalışırsınız. Mesela hukuk okumak isteyip de öğretmen olan bir arkadaşım var, disiplin kurulunda yer alıyor her sene. Buna benzer bir şeyler. Bu şoförümüzün de hikâyesi bu ama sırf kendisi yok işin içinde, Keret yine beyin formatlayıcı öyküleriyle okurun façasını çiziyor. Cırt!
Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü: Birinci tercihine puanı yetmediğinden ikinciye yerleşip otobüs şoförü olan bir adam hakkındadır. Bu kardeşimiz geç gelen yolculara kapıyı asla açmaz, Tanrı’nın prensiplerine sahiptir. Geç gelen cezasını çeker. Bir de Eddie var, o her yere geç kalır. Bir kızla buluşmaya giderken bile. Şoförümüz ilk kez geç kalan birine kapıyı açar, Eddie’nin otobüsü yakalayamayınca emmi çömmesiyle, dolu gözlerle üzülmesi dokunur biraz. Eddie’nin buluşacağı kız randevuya gelmez, bizimki dönüş yolunda aynı otobüse rastlar ve şoför ikinci kez Eddie’yi bekler. Eh, Tanrı’nın da gözdeleri vardır, en azından merhametlidir, öyle değil mi?

Goodman: Kim Goodman? Bir zamanlar en yakın arkadaşının karısıyla yatan mı, en yakın arkadaşının idamından önce arkadaşını son bir kez görmeye giden mi? İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler’in tek bir öyküye indirgenmişi.

Duvardaki Delik: Udi kardeşimiz her gün görebileceğimiz bir deliğe haykırıyor. ATM deliği bu. Binalarda olur ya. Kasabalarda, köylerde falan da rastlarsınız; iki bina arasında sürtüne sürtüne yürüyebileceğiniz boşluklar olur. Küçücük bir bahçeciğe çıkarsınız belki. Periler, cinler, umacılar ve pek çok şey orada beklemektedir. Udi’nin haykırışına bir melek cevap verir. Uçamaz, dilekleri yerine getiremez ama melektir basbayağı. Udi’nin yanında olsa yeter. Bir gün yetmezse, Udi meleği şöyle bir itip beş kat aşağıdaki betona sümük gibi yapıştırırsa meleğin melekliğinden şüphe eder misiniz? İnsanların yanında her şey kirlenir, o yüzden ben etmezdim.

Cehennemden Bir Hatıra: Özbekistan’da Cehennem’in arka kapılarından birine yakın kasabalarda neler olduğuyla ilgili. Bu kapıların varlığı unutulmuş olsa da acılı ruhların ortalıkta dolanmaları… Yine de hiçbir şey kanıtlamıyor, ne pis dünya. Kanuni’nin Mesih şehre giremesin diye Kudüs’te ördürdüğü duvar bir işe yaramayacak, Mesih Cehennem’den geçip bir kadeh şarap içebilir. Acılı ruhları da kurtarır o arada, fena mı?

Domuzu Kırmak: Bart Simpson bebeği isteyen çocuğa babasının aldığı domuz kumbarası Margoris’in başına gelenler… Çocuk kumbarayı çok sever ve kırmak istemez, babasının verdiği çekiçle öylece durur, bir güne daha ihtiyacı olduğunu söyler. O gece domuzu çayırın orta yerine bırakır.

Ne istediğimizi gerçekten biliyor muyuz?

Emniyet Mandalı Açık: Hay… Düşmanınızdan ne farkınız var? Birbirinize benzediğiniz ölçüde düşmansınız, farklılıklarınız arttıkça çatışacak bir şeyiniz de kalmaz. İsrailli bir askersiniz, nöbet yerinizde sizi taciz eden bir Filistinli var. Bir gün dayanamayıp silahınızı doğrultuyorsunuz ve üstlerinizden şamarı yiyorsunuz. O Filistinli ile aranızda bir tüfek var, bütün farklılığın sebebi bu. Tüfeği adama veriyorsunuz, tetiği çekiyor. Hiçbir şey olmuyor, silah boş. O zaman aranızda hiçbir fark kalmıyor ve adamın ağzını yüzünü kırıyorsunuz. “Justified violence” dedikleri dalga. Savaştıklarımızdan farklı şeyler değiliz.

Uçan Santiniler, Korbi’nin Sevgilisi, Ayakkabılar ve pek çok güzel öykü var, bir de meşhur filmin öyküsü burada: Kneller’in Mutlu Kampı. Okusanız ne güzel!


Adı gibi işlenişi de ilginç bir ürün. Güzel bir hayat hikayeci… mesajı olan.


etgar keret olağan durumları olağan üstü bir şekilde anlatan çağımızın en önemli öykücülerinden biri.


Adından dolayı merak edip almıştım ama beklediğimi tam anlamıyla bulamadım. Vasat bir öyküler topluluğuydu.


Çoğu zaman keyifli fakat şaşmaz bir şekilde orijinal,postmodern hikayenin harika temsillerinden

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*