Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Üyge Taba Eve Doğru

Kategori: Edebiyat Yazar: Muhammed Ayaz İshaki Yayınevi: ötüken Neşriyat

Üyge Taba Eve Doğru

  • ISBN: 9789754372595
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 117
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Eve Doğru' mânasını ifade eden eserin `Üyge Taba' ismini aynen muhafaza ettim. Çünkü bence, dağınık Türk illerini birbirine bağlıyan ve coğrafî şerait altında kuvvetini muhafaza eden mânevi birlik bağlarının en sağlamı Türk evi yani an'anevî Türk aile hayatıdır.Uzak İdil sahilleri, Ural dağları gençlerinin anavatan Türkiye için kanlarını ve canlarını feda etmeleri, işte, bu an'anevî "Ana evi"ni Türk benliğini korumak içindir. Eserim Türkiye Türklerinin de küçük bir kısmına diğer İllerdeki Türklerin yaşayış tarzını, düşünce, kaygu ve dertlerini azçok tanıtabilirse, kitabın hikmet-i vücudu boşuna gitmemiş olacaktır. Ve ben de Türklük vazifelerimin binde birini ifa etmiş olacağım."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Üyge Taba Eve Doğru PDF 4.86 MB İndir
Üyge Taba Eve Doğru EPUB 5.43 MB İndir
Üyge Taba Eve Doğru MOBI 4.28 MB İndir
Üyge Taba Eve Doğru ODF 4.57 MB İndir
Üyge Taba Eve Doğru DJVU 5.71 MB İndir
Üyge Taba Eve Doğru RAR 3.71 MB İndir
Üyge Taba Eve Doğru ZIP 3.43 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Türk Dünyasının nadide eserlerinden. Okumak gerek


kitapda cengiz dağcının anlatıma benzer bir burukluk var. belkide bu burukluk tüm sovyet boyunduruğundaki türklerde ortaktır. tabi anavatan özlemi tek bayrak altında yaşama özlemide cabası.roman direk duygularınıza hitap edecek okudugunuzda buruk bir öfkeden başka bir tat almayacaksınız.


Bu kitap da tıpkı Cengiz Dağcı nın Korkunç Yıllar kitabı gibi Rus zulmü altındaki Türkleri konu almıştır. İyi ki bi kitapları merak edip okumuşum. Bu kitapla bir kez daha gördüm ki dünyada Türkler geniş sbir coğrafya ya yayılmış ama birçok kardeşimiz hala zulüm altında yaşıyorlar.


Osmanlı-Rus savaşları döneminde Rusların boyunduruğunda Orta Asya’dan Kafkaslara kadar uzanan geniş coğrafyada yaşayan Müslüman Türk ahalisinin ahvalini, savaş sürecinde yaşadıklarını, düşünce ve duygu dünyalarını anlatan nadir bir eser. Bir solukta okuyorsunuz. Aşırı ayrıntı, betimleme ve tasvirden kaçınılmış uzun hikâye denebilecek 117 sayfalık kıymetli bir anlatı. Muhammed Ayaz İshaki tarafından yazılmış onlarca eser içinde Türkiye Türkçesine çevrilen az sayıdaki eserden biri olması da değerini artıran bir unsur.Tavsiye ederim…


Kitap kısa ama beni etkiledi doğrusu.Türk’ün her yerde Türk olduğunu bir sefer daha gördüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*